Unieke beelden: kijk mee achter de schermen bij de videoref: “Waar staat dat ding?”

KNVB
De Nederlandse voetbalbond (KNVB) heeft een fraaie inkijk gegeven in de communicatie tussen de videoref en de scheidsrechter. In het filmpje wordt arbiter Bjorn Kuipers in de klassieker tussen Ajax en Feyenoord teruggefloten. 

Feyenoord-speler Jerry St. Juste ging al na vijf minuten vol in duel met de studs vooruit. Een gele kaart volgens scheidsrechter Kuipers, die in zijn oordeel werd bijgestaan door zijn assistent-lijnrechter. “Oh gele kaart. Ik twijfel, maar zeker geel. Heel misschien rood”, riep die Kuipers toe.

Videoref Danny Makkelie herbekeek de fase en vond die bestraffing te mild. “Bjorn! Danny hier! Ik zit op een rode kaart”, zo begint Makkelie zijn betoog in het filmpje na het bestuderen van de beelden. “Moet ik komen kijken?”, vraagt Kuipers. “Ja, ik wil dat je komt kijken.” 

KNVB

Kuipers trekt vervolgens een sprintje naar de zijlijn, al vindt hij de monitor niet meteen. “Waar is dat ding?” Eens het tv’tje te hebben gevonden, gaat de conversatie verder. We doen eerst een point of contact en daarna doen we de snelheid. Daar is het raakmoment, Bjorn. Eerst gaat hij door op het bovenbeen... daarna op de kuit....”, steekt Makkelie van wal. Veel tijd heeft Kuipers echter niet nodig. “Dankjewel, ik heb ‘m al gezien...” 

Het gevolg: een rode kaart waardoor Feyenoord nog een hele match met tien verder moest. Ajax profiteerde en won uiteindelijk met 3-0. 
9 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Peter Thys

  2de penalty Genk is er geen anderzijds dom van Genk speler om iets te proberen er was even kontakt maar hij ging toch wel heeeeeeeeeeeeeeeeeel graaaaaaaaaaaaaag onderuit

 • Steven Jansen

  Twee minuten daarvoor had Toornstra ook al rood verdiend voor een smerige overtreding achter op de kuit van Frankie de Jong.

 • Christiaan Mansfeld

  Heel goed om eens te zien. Vior de duidelijkheid de assistent roept dus geel misschien rood. Ze zagen het dus eigenlijk al meteen

 • nick heyman

  Zulke beelden zouden meer moeten getoond worden, en sorry Marc , ben Geen Genk supporter maar over penalty’s gisteren kan he toch nie discussiëren , eerste haakt ie hem en tweede is gewoon met de arm... Mr langs andere kant moet ie dan corner ook melden, dr heb je punt...

 • JURGEN PEETERS

  Marc penalty was terecht en voor corner mogen ze niet tussen komen.