Uitgespuwd door deel Chelsea-aanhang, maar Courtois vraagt om begrip: "Blijkbaar kennen ze de volledige waarheid niet"

Photo News
Snake’ en ‘rat’. ’t Zijn maar enkele verwensingen die Thibaut Courtois naar het hoofd geslingerd kreeg sinds zijn overstap naar Real Madrid. De manier waarop de beste doelman van het WK Stamford Bridge verliet, zorgde voor onbegrip bij de Chelsea-aanhang. In een interview aan Sky Sports vraagt de Rode Duivel om begrip. “Ik voel me triest door de harde woorden. Blijkbaar kennen de fans de volledige waarheid niet.” 

126 wedstrijden verdedigde hij het doel van de Blues. Niet meer dan logisch dat de verwijten aankomen bij Thibaut Courtois. “Ik denk dat de beslissing om Chelsea te verlaten al in maart was genomen. Ik dacht dat de club dat zou accepteren. Toen de transfer afgerond was, besloot ik om niet op te dagen op de  club. Ik dacht dat het beter was om het team niet langer te storen.” Courtois onthoudt het mooie aan zijn passage in Londen. “Ik hou van Chelsea. Ik ben blij dat ik deel mocht uitmaken van de club en dat ik er twee keer Premier League-titels, een League Cup en een FA Cup won.” 

Photo News

Enkele dagen geleden vertelde de Bilzenaar dat het niveau bij Real hoger is dan op Stamford Bridge. Voer voor discussie op de sociale media. “Ik wou dat nooit op die manier zeggen. Het tempo ligt misschien hoger, maar dan is ook de kwaliteit van Real Madrid. Dat betekent niet dat Chelsea geen kwaliteit heeft.”

De mogelijkheid om dichter bij zijn kinderen te zijn, speelde een belangrijke rol in de beslissing. Dat is intussen een publiek geheim. “Maar ik zal altijd met plezier terugkijken op mijn periode bij Chelsea. Ik had de kans om terug te keren naar Spanje, dichter bij mijn kinderen. Dat was iets heel belangrijks voor mij.”

REUTERS14 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • luc van der maelen

  Hoe kun je nu zeggen dat hij een top keeper Is wat heeft hij al gewonnen dan ? 1x kampioen met atletico en dat Was het leg het palmares van navas daar eens naast

 • Lieven De Groote

  Yves Power, Clubspelers, noem mij er één. Die kerels spelen, allemaal voor het geld, en geef ze eens ongelijk.

 • Erwin De Jaeger

  Eerst es zien hoelang híj éérste keeper blijft bij Madrid.... Tot na de match tegen Messi.... Hij moet nu ook nt denken dat hij de beste is, want ik vind dat niet! Er zijn nog enkele tops én die meer ervaring hebben dan courtois... We zullen zien bij Madrid wat het wordt. Want eens de tweede keeper ginder, mag je het al vergeten om terug 1ste te worden

 • Gunther Serneels

  Topkeeper,beste die er is momenteel.Verdiende deze transfer dubbel en dik!!Laten ze maar zagen en klagen.Is toch meestal uit jaloezie...

 • yves power

  Is geen clubspeler maar gewoon een geldwolf, geen respect voor de club die hem groot maakte

Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00