UEFA verdedigt Financial Fair Play-systeem: “We blijven vasthouden aan de principes ervan”

De spelers van Manchester City.
REUTERS De spelers van Manchester City.
De Europese voetbalbond UEFA zegt in een eerste reactie “nota te nemen” van de beslissing van het internationaal sporttribunaal (TAS) om de tweejarige Europese schorsing van Manchester City te schrappen. De UEFA verdedigt het Financial Fair Play-systeem, dat andermaal flink op de korrel wordt genomen

“Het TAS-panel vond dat er onvoldoende bewijs is om alle conclusies van de financiële controlekamer te volgen en dat vele van de vermeende inbreuken verjaard zijn door de periode van vijf jaar voorzien in de UEFA-regels”, luidt het in een statement op de website van de UEFA. 

De organisatie onderstreept het belang van de FFP-regels om clubs te beschermen en financieel gezond te houden. “De laatste jaren heeft Financial Fair Play een significante rol gespeeld bij het beschermen van clubs en hen te helpen om financieel duurzaam te worden. De UEFA en de European Club Association (ECA) blijven vasthouden aan de principes ervan.”
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.