UEFA akkoord over derde Europees clubtoernooi: vanaf 2021 strijden 32 teams in nieuwe competitie

REUTERS
De UEFA heeft een akkoord bereikt over de start van een derde Europees toernooi voor clubteams. Vanaf het seizoen 2021-2022 gaat dat nieuwe toernooi, naast de al bestaande Champions League en Europa League, van start. Aan het evenement, de ‘Europa League 2', doen 32 clubs mee. Dat zijn er net zoveel als in de Champions League. In de Europa League gaat het aantal deelnemende teams terug van 48 naar 32.

De UEFA kondigde eerder al aan veranderingen te willen doorvoeren in het Europese clubvoetbal. De Europese bond is tegen plannen voor een eventuele Super League, een onderlinge competitie tussen de zestien grootste clubs uit Europa. "Er komen meer Europese wedstrijden voor meer clubs. Deze competitie is ontstaan na een voortdurende dialoog met de associatie van Europese clubs", aldus UEFA-voorzitter Aleksander Ceferin zondag in Dublin.

De wedstrijden van de ‘Europa League 2' zullen op donderdag gespeeld worden. De precieze invulling van de competitie (welke clubs mee mogen doen) wordt later bekendgemaakt. De finales van de drie Europese bekers zullen in dezelfde week gespeeld worden: die van de nieuwe competitie op woensdag, die van de Europa League op donderdag en die van de Champions League op zaterdag.
22 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Bruno Zonnekeyn

  De eigen Nationale competenties zullen hier onder lijden. Afvoeren die voorstellen, poulefase championship misschien uitbreiden maar meer niet aan veranderen.

 • guy debrael

  terug zoals vroeger dus : Europabeker 1 , 2 en 3, alleen met wat meer geld ....

 • Yvs Bramslecht

  Nog even en Moeskroen en Eupen kunnen ook Europees aan de bak. Het is nu al huilen met de pet op in de CL, de El nog erger. Wat gaat dat dan worden? Het is enkel en alleen om het geld te doen: tv rechten, sponsoring en noem maar op. En de grote bazen van de UEFA en FIFA strijken de centen op. Daarom en enkel en alleen daarom draait het nog in het voetbal.

 • Peeters Freddy

  De makelaars wrijven alweer in de handen, nog meer gesjoemel in het voetbal en de spelers klagen nu al dat ze te veel wedstrijden moeten spelen.

 • Otto Brandt

  Men kan nu al niet meer vooruit door al die verschillende competities, dit wordt een ramp.