Tweede nederlaag op rij voor Spanje: Kroatië viert eerste keer in Nations League na doelpunt in slotseconden

REUTERS
Tweede opeenvolgende nederlaag voor Spanje. Na de 2-3-nederlaag tegen Engeland, verloor ‘La Roja’ vanavond ook in Kroatië: 3-2 na een doelpunt in de slotseconden. Voor de Kroaten de eerste zege in de Nations League. 

In de schaduw van België-IJsland stond er een onvervalste topaffiche op het menu: Kroatië-Spanje. Oftewel de WK-finalist vs. de WK-flop. De heenwedstrijd half september in het Spaanse Elche werd een nachtmerrie voor de Kroaten – 6-0 werd het toen. Gent-doelman Kalinic, die een basisplaats kreeg van bondscoach Dalic, en zijn teammaats dus op wraak belust. En de goede intenties werden ei zo al na zes minuten beloond. De Gea had het geluk aan zijn kant toen Perisic de paal trof. Voor het overige was het qua doelgevaar in Zagreb een mager beestje. Spanje tekende voor 63% balbezit, maar miste draadkracht voorin.

Dan had de tweede helft een pak meer in petto. Kramaric fusilleerde De Gea overhoeks en scoorde het eerste doelpunt voor Kroatië in de Nations League. 1-0 na 53 minuten. Een treffer die in de kaarten speelde van de Kroaten, zou je denken – zij konden nog meer vanuit de omschakeling voetballen. Niets bleek minder waar. Nog geen twee minuten later maakte Ceballos, op aangeven van Isco, alweer gelijk. Knappe goal. Een kopbalgoal van Jedvaj schonk Kroatië een nieuwe voorsprong, maar alwéér was het feestje van korte duur. Sergio Ramos zorgde vanop de stip voor 2-2. Alles leek op een puntendeling te wijzen, tot Jedvaj in de slotseconden Kroatië naar het delirium knalde: 3-2. Vreugde alom in Zagreb, treurnis bij ‘La Roja’.

REUTERS
REUTERS
REUTERS
REUTERS
REUTERS
REUTERS1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • rik lagrou

    Belgie moet die beker winnen UEFA beslist !!Anders zou die gouden generatie geen enkel beker hebben dat mag niet!!Jullie gaan wel zien!!