Trieste beelden van Senegalese ster Mané: aanvaller van Liverpool in zak en as nadat zijn land nochtans met 0-1 won

Mané barstte in tranen uit na de match.
rv Mané barstte in tranen uit na de match.

Voetballen voor land of club: voor sommige spelers is het iets helemaal anders. Youri Tielemans bijvoorbeeld presteert goed bij de Rode Duivels, maar bij zijn broodheer Monaco vlot het minder goed. Een omgekeerd voorbeeld is Sadio Mané (26). Bij zijn club Liverpool hoort de flankaanvaller wekelijks bij de uitblinkers, maar in het shirt van Senegal heeft Mané het moeilijker om rendement aan zijn moordende versnelling te koppelen. In eigen land neemt de kritiek op Mané daarom toe en dat laat hem duidelijk niet koud.

Senegal versloeg Equatoriaal-Guinea vanmiddag met 0-1 (owngoal van Luis Meseguer, red.) in de kwalificatiecampagne voor de Afrika Cup. Maar in plaats van de zege te vieren, barstte Mané na het laatste fluitsignaal in tranen uit. De aanvaller moest getroost worden door zijn collega’s en verstopte zijn gezicht in zijn shirt. Volgens plaatselijke media werd de superster van het elftal geregeld op de korrel genomen, zeker toen hij in het slot een wenkende kans op de 0-2 liet liggen. Mané kon nog niet scoren in de kwalificatiecampagne.

Nigeria, Marokko, Oeganda en Mali hebben ticket beet, eerste zege voor Saintfiet bij Gambia

Nigeria, Marokko, Oeganda en Mali hebben zich geplaatst voor de komende editie van de Africa Cup, die van 15 juni tot 13 juli 2019 doorgaat in Kameroen. Tom Saintfiet boekte zijn eerste zege als bondscoach van Gambia.

De troepen van Saintfiet wonnen met 3-1 van Benin op de vijfde speeldag in kwalificatiegroep D. De Belg stond voor de vierde keer aan het roer van de Gambiaanse nationale ploeg. Dankzij doelpunten van Jallow (70., 90.+4) en Jobe (78.) trok zijn team aan het langste eind. Benin had de score geopend in de 34e minuut dankzij Mounié. Ondanks de zege is Gambia laatste in zijn poule met 5 punten. Ook Togo heeft 5 punten, maar heeft een match minder gespeeld. Algerije (4 matchen) en Benin (5 m.) tellen 7 punten. Gambia kan zich nog bij de eerste twee scharen, noodzakelijk om een ticket voor de eindronde te bemachtigen. Op de laatste speeldag gaat het op bezoek bij Algerije.

Nigeria is na een 1-1 gelijkspel tegen Zuid-Afrika zeker van een plaats in de top twee in poule E. Op de slotspeeldag hebben de Bafana Bafana (9 ptn) genoeg aan een punt tegen Libië (7 ptn) voor kwalificatie.

Daags na de 2-0 zege van Marokko tegen Kameroen, wonnen de Comoren in groep B met 2-1 van Malawi. Daardoor eindigen de Marokkanen zeker bij de eerste twee in hun groep. Marokko heeft 10 punten. Kameroen, dat als organisator er al zeker bij is op de Africa Cup, is tweede met 8 punten. Daarna volgen de Comoren (5) en Malawi (4).

Ook Oeganda is er volgende zomer bij, dankzij een 1-0 overwinning in groep L tegen Kaapverdië. De Oegandezen tellen één speeldag voor het einde 13 punten. Het tweede ticket in de poule kan naar Tanzania, momenteel tweede met 5 punten, gaan. Maar dan moeten de Taifa Stars zondag wel winnen in Lesotho.

Mali heeft zijn ticket beet na een 0-1 zege tegen Gabon. De Gabonezen, derde in groep C met 7 punten, moeten op de slotspeeldag absoluut winnen bij Burundi (2e met 9 ptn) om zich alsnog te verzekeren van Africa Cup-deelname.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Sanne Vermeulen

    Tsja sommige mensen kunnen het niet laten om op spelers te schelden.. walgelijk