Tridente Barcelona overklast nu ook Bilbao: 2-5

GETTY
FC Barcelona heeft het gat met koploper Real Madrid verkleind tot één punt. De Catalanen versloegen Athletic Bilbao in Baskenland in een vermakelijk duel met 2-5. Daardoor profiteerde Barça optimaal van de ruime nederlaag die Real zaterdag leed bij stadgenoot Atlético (4-0).

Barcelona kwam binnen het half uur op 0-2 door doelpunten van Lionel Messi, met een afgewerken vrijschop, en Luis Suárez, van buiten de zestien. Mikel Rico deed na een uur spelen iets terug, maar door een owngoal van Oscar De Marcos en een treffer van Neymar liep Barcelona uit naar 1-4.

Adúriz gaf de thuisploeg nog even hoop met de 2-4. Die hoop vervloog echter toen Xabier Etxeita direct rood kreeg na een wansmakelijk schop op de knie van Luis Suárez. Pedro tilde de stand in de slotfase nog naar 2-5 na een heerlijk doorsteekballetje van Messi.

Barcelona heeft nu 53 punten. Dat is eentje minder dan leider Real Madrid. Titelverdediger Atlético Madrid komt ook steeds dichterbij. De Rojiblancos hebben na 22 speeldagen 50 punten. Enig smetje op deze mooie zege voor de Catalanen was de aanslag op de knie van Suárez. Hij moest hinkend van het veld, probeerde nog even, tot Luis Enrique hem toch naar de kant haalde.

GETTY
EPA
EPA
AFP
REUTERS
GETTY
AP