Transfer helemaal rond: Marouane Fellaini zet carrière verder in China

mejj_kar fsb
Het is helemaal officieel: Marouane Fellaini (31) trekt naar het Chinese Shandong Luneng. Gisteren vloog de Rode Duivel vanuit Zaventem naar China voor de afhandeling van zijn miljoenentransfer, vandaag raakte de deal rond. Manchester United zou uiteindelijk een kleine 12 miljoen euro ontvangen voor een speler die nog anderhalf jaar onder contract stond.

Fellaini pushte nooit voor een transfer, maar kon deze opportuniteit niet laten liggen: een lucratief contract van drie seizoenen tegen een loon van meer dan 10 miljoen euro. Na meer dan tien jaar zwaait hij de Premier League uit. “Iedereen bij United bedankt Marouane voor zijn diensten en wenst hem veel succes in de toekomst”, klinkt het bij de Engelse club. 

RV

Fellaini was de voorbije weken bij Manchester United op een zijspoor geraakt. Na het ontslag van José Mourinho en de aanstelling van Ole Gunnar Solskjaer als interim-paus half december kwam hij nog maar één keer in actie. Beterschap leek niet op komst en dus trok ‘Big Fella’ de deur op Old Trafford achter zich dicht. De 87-voudig Rode Duivel sluit zijn carrière van vijfenhalf jaar bij de Mancunians af met 177 officiële duels, waarin hij 22 keer scoorde en twaalf assists gaf. Fellaini won met Manchester United de Europa League (2017), FA Cup (2016), League Cup (2016) en Engelse Supercup (2016).
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Gunter Dierickx

  Knap, was destijds de man die de deur open deed van de Premier League voor al de rest. Respect.

 • Bruno Keuleers

  Succes

 • Andy De Bock

  Succes met je verdere carrière Fellaini .

 • Peter De Coninck

  Mooie carrière