Tottenham redt in extra tijd een punt in Londense derby

PHOTO_NEWS
West Ham heeft Tottenham in eigen huis in bedwang kunnen houden. Cheikhou Kouyaté (ex-Anderlecht) opende de score voor de uitploeg, maar Harry Kane redde in de extra tijd alsnog een punt. De Spurs behouden zo hun bonus van vijf punten op de stadsrivaal.

Bentaleb zorgde met een afstandsschot voor het eerste gevaar van de wedstrijd, maar Adrian was attent en werkte de bal in hoekschop. Ook Kane was dicht bij een doelpunt. Hij was het snelst bij een diepe bal en tikte die nog net tegen de buitenkant van de paal. Het was echter Kouyate die West Ham tegen de gang van het spel in op voorsprong bracht. Hij kwam tussen Dyer en Vertonghen ingelopen en liet Lloris ook kansloos.

Dembélé bleef tijdens de rust in de kleedkamer en Eriksen moest voor meer creativiteit zorgen op het middenveld. In de tweede helft was het een kwartier wachten op het eerste doelgevaar, maar het was wel meteen raak. Adrian sloeg een kort genomen hoekschop de zestien uit en Rose maakte gebruik van de slechte positionering van de doelman om de bal makkelijk in doel te trappen. Het venijn zat hem in de staart. Kane kreeg in de extra tijd een goedkope strafschop. In eerste instantie trapte hij te zwak, maar in de rebound knalde hij de bal toch tegen het net.

PHOTO_NEWS