Topdokter heeft goed nieuws voor Kompany en Guardiola

Al 8 weken niet meer op wedstrijdblad door kuitblessure

Vincent Kompany bij dokter Ramon Cugat, met Diaz en Mendy
RV Vincent Kompany bij dokter Ramon Cugat, met Diaz en Mendy
Vincent Kompany (31) is met goed nieuws teruggekeerd uit Barcelona. Na een laatste check-up bij de gerenommeerde dokter Ramón Cugat mag hij het trainingsritme opvoeren. Bij Man City gaan ze ervan uit dat hij volgende week weer op het oefenveld staat.

Het eind van de tunnel is in zicht. Na acht weken lappenmand mag Kompany weer voluit gaan. De kleine kuitblessure, die maar moeizaam herstelde, is zo goed als geheeld. Na een laatste check-up bij dokter Cugat dinsdag in Barcelona zette de medische staf van City het licht op groen om de trainingsarbeid op te voeren. Zijn 38ste comeback sinds hij in 2008 bij de Engelse club tekende, wordt in de steigers gezet. Of hij de oefeninterlands tegen Mexico en Japan haalt, valt nog af te wachten.

Klein kwaaltje

Kompany blesseerde zich in de oefeninterland tegen Gibraltar op 31 augustus. Op voorspraak van zijn medische staf suste bondscoach Martínez dat Kompany slechts één à twee dagen aan de kant zou staan. Hij had een onschuldige trap op de knie geïncasseerd, maar in de opwarming van de laatste training voor Griekenland voelde hij wel plots stramheid in de kuit. Een alarm ging af, maar de eerste signalen waren positief. Ook Guardiola noemde het op zijn persconferentie een ‘klein kwaaltje’. Miniem, maar lastig. Kompany hervatte eind september al een keer de trainingen, maar haakte snel weer af. De kuit bleef stram aanvoelen. 

Geen einde carrière

Kompany kan het aantal kuitblessures al lang niet meer op twee handen tellen. De spierletsels situeren zich telkens op een andere plaats, maar hij raakt er maar moeilijk vanaf. Dokter Cugat is er net als Lieven Maesschalck van overtuigd dat Kompany nog minstens enkele jaren op het hoogste niveau kan presteren. "Zolang hij tenminste naar de dokters luistert", voegt hij daar dan met de glimlach aan toe, alluderend op de ontembare drive van Kompany om zo snel mogelijk terug te keren. 
12 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Dave Janssens

  Die jongen heeft samen met Vermaelen zijn deel wel gehad. Dat hadden we op het EK geweten. Hopelijk zijn ze beiden klaar voor Rusland, we zullen ze hard nodig hebben.

 • eric debanne

  Zou toch beter stoppen meer gekwetst dan gespeeld + zijn ouderdom hij zal zijn niveau van vroeger niet meer krijgen Kan rentenieren of zaak uitbaten en voor zijn gezin 100% gaan toch ? Of nog niet genoeg euro's op zijn rekening

 • Bert Verhaegen

  Centen oprapen en niks doen, jaja. Kompany is een man van glas, maar zouden sommigen niet beseffen dat een voetballer die gekwetst is wel uren aan zijn lichaam moet werken om terug fit te raken? Revalidatie vergt veel moed en veel inspanningen. Elke keer opnieuw.

 • Erwin Van Roy

  Nico stop met uw gezaag over Naigolan. Kompany speelt op een totaal andere plaats. Op vlak van verdediging is Kompany een van de beste die we hebben. Alderwiereld, Kompany, Vermaelen en Vertonghen topfit en wedstrijdritme dan heb je een topdefensie.

 • John Klop

  Kan zijn dat hij veel gekwetst is maar als hij speelt een van de beste verdedigers ter wereld. Anders gelooft Pep Guardiola niet in je en schuift hij je aan de kant .