Tom De Sutter kende al een rotseizoen en het wordt allemaal nog wat wranger

Photo News
Zijn transfer naar het Turkse Bursaspor was er eentje met veel bombarie, Tom De Sutter werd eind augustus net niet als een ware volksheld onthaald. Negen maanden later is het lucratieve sprookje uitgedraaid op een sportieve sisser en de 30-jarige spits moet de kelk tot op de bodem ledigen.

Nu het seizoen ook in Turkije achter de rug is, vond 'EfsaneSpors' het tijd om het flopelftal van de Süper Lig op te stellen. En daarin krijgt Tom De Sutter een prominente plaats. In elf wedstrijden vond de Oost-Vlaming geen enkele keer de weg naar de netten. Hij verkommerde veelal op de bank en tijdens de wintermercato was er zelfs al sprake van een terugkeer naar Jan Breydel. Zover kwam het niet, maar in de tweede helft van het seizoen trad er weinig tot geen beterschap op voor de kopbalsterke targetspits.

Nog bekende flops
De Sutter is trouwens niet de enige bekende kop in het flopelftal want ook Ryan Donk - ook al ex-Club - en momenteel aan de slag bij Galatasaray kan rekenen op een nominatie. De Nederlandse centrale verdediger kan de hoge verwachtingen na zijn transfer van Kasimpasa naar de Turkse topclub evenmin inlossen. En dan is er nog de Duitser Marko Marin, vorig jaar zonder veel succes door Chelsea uitgeleend aan Anderlecht en ook bij Trabzonspor kon hij geen potten breken. Voor spelers van de Belgische competitie lijkt Turkije dus allesbehalve het beloofde land.

Photo News
BELGA


Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00