Toeschouwers degraderend Osasuna gewond na instorting tribune

EPA
De wedstrijd in de Spaanse voetbalcompetitie tussen Osasuna en Real Betis is korte tijd stilgelegd nadat supporters van de thuisclub door een hek van de tribune waren gevallen. In de 12de minuut zette Oriol Riera de ploeg uit Pamplona op 1-0, waarna een uitbundig publiek door de omheining brak. Tientallen fans raakten gewond.

De partij werd gestaakt en een tientallen gewonden moesten naar het ziekenhuis worden vervoerd. Toen de gewonden geholpen waren, werd het bewuste hek helemaal weggehaald en kon het duel na een onderbreking van 35 minuten worden voortgezet.

Omdat er nog verschillende clubs, waaronder Osasuna, op de laatste speeldag van de Primera División kunnen degraderen, werden ook de wedstrijden Almería - Athletic Bilbao, Valladolid - Granada en Rayo Vallecano - Getafe halverwege stilgelegd. Dit om de competitie zo eerlijk mogelijk te laten eindigen. Pas toen Osasuna en Betis de rust hadden bereikt en afgerond, werden ook de andere ontmoetingen hervat. Osasuna won met 2-1, maar degradeerde toch. Ook Valladolid zakt af naar tweede klasse.

getty
ap
ap
getty
screenshot
ap

Supporters break through fence at Osasuna door ralf-crutzen