Toekomst Pedro blijft onduidelijk: "Geen kwestie van geld"

GETTY
Er is nog geen duidelijkheid omtrent de toekomst van Pedro Rodriguez bij de Spaanse landskampioen, Bekerwinnaar en Champions League-winnaar FC Barcelona. De 28-jarige international ligt er nog tot 2019 onder contract, maar komt er steeds minder aan spelen toe en wordt al een tijdlang in verband gebracht met een transfer naar Manchester United. "De situatie is gecompliceerd", vertelde Pedro in Tbilissi, na de met 5-4 gewonnen Europese Supercup tegen FC Sevilla.

De vleugelaanvaller moest gisteren op de bank beginnen van coach Luis Enrique, maar kroonde zich als invaller tot matchwinnaar door in de verlengingen het beslissende doelpunt van dichtbij binnen te duwen. "Ik ben ambitieus en wil meer spelen, maar ik hoef niet per se te vertrekken. Het is dus zeker geen kwestie van geld", aldus Pedro.

Voor de start van de wedstrijd in de Georgische hoofdstad had Robert Fernandez, de nieuwe technische directeur van de Catalaanse grootmacht, nochtans aan de media verklaard dat Pedro de club wou verlaten. "Robert heeft ongelukkige uitspraken gedaan. We hebben maar een kort gesprek gehad en op basis daarvan mag hij dergelijke uitlatingen niet doen."

Pedro Rodriguez is een jeugdproduct van FC Barcelona, waar hij in 2008 in het eerste elftal kwam en onder Pep Guardiola (2008-2012) uitgroeide tot een van de smaakmakers van het team. Na de komst van Neymar (2013) en Luis Suarez (2014) kan hij in Nou Camp echter steeds minder op speelgelegenheid rekenen. Clubs die Pedro willen wegplukken in Catalonië, moeten rekening houden met de opstapclausule van dertig miljoen euro in zijn contract.

AP
GETTY
AP
AP