Toby Alderweireld krijgt Eljero Elia als ploegmaat

EPA
De Nederlandse winger Eljero Elia wordt tot het einde van het seizoen door Werder Bremen uitgeleend aan Southampton, waar hij ploegmaat wordt van Rode Duivel Toby Alderweireld en zijn landgenoot Ronald Koeman trainer is. 'The Saints' hebben ook een optie afgedwongen om Elia na het seizoen eventueel definitief over te nemen.

De 27-jarige Elia begon zijn carrière in eigen land bij ADO Den Haag (2004-2007) en FC Twente (2007-2009), vooraleer in 2009 naar de Bundesliga te verkassen. Elia debuteerde er sterk bij Hamburg en dwong zo zijn selectie voor het WK 2010 in Zuid-Afrika af, vooraleer in 2011 een droomtransfer naar Juventus te realiseren.

In Turijn werd echter snel duidelijk dat Elia geen speelkansen zou krijgen. Werder Bremen bood een jaar later al een uitweg. De Nederlander tekende er voor vier seizoenen en ligt dus nog tot 2016 onder contract in het Weserstadion. Ook in Bremen haalde hij niet meer het niveau van weleer. Begin dit seizoen kreeg hij nog regelmatig speelminuten, maar de laatste maanden was hij volledig op een zijspoor beland. Eerder deze maand maakte de Duitse club bekend dat Elia ten laatste volgende zomer definitief moet vertrekken.

Eljero Elia speelde sinds zijn debuut in 2009 28 keer voor Oranje en was daarin goed voor twee doelpunten. Hij werd niet meer opgenomen in de Nederlandse selecties voor het EK 2012 en het WK in Brazilië.