Tim Sherwood stapt op als coach van Tottenham

PHOTO_NEWS
Tim Sherwood is opgestapt als coach van Tottenham Hotspur. Dat melden de Spurs op hun website. De Londense club, met de Rode Duivels Jan Vertonghen, Moussa Dembélé en Nacer Chadli in de rangen, heeft een teleurstellend seizoen achter de rug. Tottenham eindigde pas zesde in de Premier League en greep daardoor naast een Champions League-ticket.

Sherwood werd bij Tottenham in 2008 opgenomen in de technische staf, maar was er amper zes maanden als hoofdcoach in dienst. In december van vorig jaar volgde hij de Portugees Andre Villas-Boas op. Sherwood tekende een contract voor achttien maanden, met een verbrekingsclausule op het einde van het huidige seizoen. Van die optie hebben beide partijen nu gebruik gemaakt.

De voorbije maanden werd al druk gespeculeerd over het opstappen van Sherwood na dit seizoen, ondanks het feit dat de 45-jarige coach met de Spurs het hoogste puntengemiddelde (1,91, red.) ooit haalde in de Premier League. Het vertrek van Sherwood maakt de weg vrij voor Ajax-coach Frank de Boer, die nadrukkelijk in verband wordt gebracht met Tottenham. Ook Southampton-coach Mauricio Pochettino is in beeld bij de Londense club.