Thorgan Hazard definitief van Mönchengladbach: "Hier kan ik rustig groeien"

Borussia Mönchengladbach
Thorgan Hazard (21) heeft zijn handtekening gezet onder een contract tot 2020 bij Borussia Mönchengladbach. De Duitse eersteklasser neemt de Gouden Schoen van 2013 definitief over van Chelsea, dat hem dit seizoen uitleende. Dat melden beide clubs op hun website. Moederclub Chelsea bedong wel een terugkoopclausule. Over de transferprijs is niets bekendgemaakt.

"Ik heb hier voor vier jaar en één jaar optie getekend omdat ik denk dat Borussia voor mij de ideale club is om verder te groeien. Het is nog te vroeg om voor Chelsea te spelen. Borussia is de club die perfect bij me past. Mönchengladbach is niet té ver van België en de club heeft schitterende supporters die ons altijd blijven steunen. Een goede club en een goede coach zijn voor mij uitstekend om mezelf verder te ontwikkelen", klinkt het.

Hazard was sinds 2012 eigendom van Chelsea (de club van zijn oudere broer Eden), dat hem onmiddellijk uitleende aan Zulte Waregem. Bij Essevee beleefde de aanvallende middenvelder twee topseizoenen en werd hij bekroond met de Gouden Schoen en de Trofee van Profvoetballer van het Jaar.

Afgelopen zomer ging Hazard op uitleenbasis aan de slag bij Borussia Mönchengladbach. Hij ziet zijn goede prestaties bij de nummer 3 uit de Bundesliga vertaald in een definitieve transfer. "De voorbije maanden heeft Thorgan bewezen wat voor een groot talent hij is", zegt sportief directeur Max Eberl. "We zijn heel gelukkig dat we erin geslaagd zijn hem vast te leggen en dat hij beslist heeft de volgende jaren voor Borussia te spelen."

AP
EPA

Onderhandelingen liepen al tijdje
Onlangs verlengde ook grote broer Eden zijn contract, hij blijft Chelsea trouw tot 2020. "Chelsea onderhandelde al langer met Eden en met mij. Nu beide contracten getekend zijn, denk ik wel dat mijn familie tevreden is. Voor ons als speler is het goed dat we ons nu volledig op het voetbal kunnen focussen", stelde Hazard.

Gladbach doet het met een knappe derde plaats uitstekend in de Bundesliga en is ook in de Europa League nog actief. Donderdag moet het in de terugwedstrijd van de zestiende finales een 1-0 nederlaag uit de heenmatch tegen titelverdediger Sevilla ophalen. "Ik hoop dat we Europees nog een ronde verder gaan en het zou leuk zijn dat we onze derde plaats in de Bundesliga kunnen vasthouden. Persoonlijk hoop ik op meer speelminuten, op veel doelpunten en assists."

De ploegmaats van Hazard bij Gladbach wisten overigens meteen dat er groot nieuws te verwachten was. "Normaal gezien kom ik altijd in trainingspak naar de trainingen, maar nu had ik me wat opgekleed. Mijn ploegmaats wisten dat de onderhandelingen al een tijdje liepen en vroegen me dus meteen of het zo ver was en of ik zou tekenen. Toen kon ik het nog niet verklappen, maar nu weten ze waarom ik zo gekleed was", lachte de middenvelder.

Heel wat Chelsea-fans reageerden misnoegd op de overgang. Hieronder een bloemlezing:

PHOTO_NEWS
REUTERS