Tessa Wullaert vertrekt bij Manchester City

Photo News
Tessa Wullaert (27) vertrekt bij Manchester City. Dat maakte de Red Flame zelf bekend. De Gouden Schoen bij de dames is einde contract en hintte eerder naar een terugkeer naar België.

Wullaert werd deze maand met Man City voor het tweede jaar op rij vicekampioen in Engeland. De Engelse Voetbalbond FA riep Chelsea uit tot landskampioen, twee weken nadat er vanwege de coronapandemie definitief een punt werd gezet achter de competitie.

Nochtans stond City op het moment van de stopzetting van de competitie aan de leiding, met één punt meer dan Chelsea, dat weliswaar een wedstrijd minder had gespeeld. De FA besloot de eindstand te bepalen op basis van het puntgemiddelde per wedstrijd en zo gaat de titel naar The Blues.

Een zuur seizoenseinde dus voor de Red Flame, die nu bij Man City vertrekt. Wullaert, die in 2018 de overstap van Wolfsburg naar de Engelse club maakte, scoorde 10 goals in 53 matchen bij City. 

Waar Wullaert volgend seizoen zal spelen, is nog niet bekend. Anderlecht toonde alvast interesse om de Gouden Schoen over te nemen. “Ik denk dat ik in België bij elke ploeg terechtkan, maar ­Anderlecht en Standard zijn voor mij toch een tikje ­specialer – aan die teams heb ik veel te danken, net als aan Zulte Waregem. Puur kwaliteit- en budgetgericht steekt ­Anderlecht er wel bovenuit”, vertelde Wullaert twee maanden geleden.

Photo News

Lees ook: Tessa Wullaert, die voor moeilijke keuze staat: “Bij een Belgische club zou mijn leven verrijken” 
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Guido Ceuleers

    Groot gelijk Tessa, met jouw kwaliteiten zo dikwijls op de bank zitten bij City, was verkwanselen van je carrière.Wens je veel succes bij een nieuwe ploeg.