Tessa Wullaert tekent bij Manchester City én gunt ons unieke kijk achter de schermen op haar eerste dag

Manchester City
Tessa Wullaert (25) zei gisteren de Duitse topclub Wolfsburg vaarwel en zette haar handtekening onder een tweejarig contract bij Manchester City. Na de steunpilaren van de Rode Duivels Kompany en De Bruyne vindt nu ook het kroonjuweel van de Red Flames onderdak in het Etihad Stadium. Wullaert beleefde gisteren een unieke eerste dag bij City en gunde ons een kijk achter de schermen.

De Rode Duivels zijn al enkele jaren goed vertegenwoordigd in de Engelse Premier League, maar nu maken ook de vrouwen de overstap naar Groot-Brittanië. Na Julie Biesmans gaat ook Tessa Wullaert volgend seizoen in Engeland aan de slag. De ster van de Red Flames tekende gisteren voor twee jaar bij Manchester City. Dinsdag al legde ze haar medische testen af, gisteren mocht ze met het stadion en de accommodaties kennismaken. Dat leverde unieke beelden op.

Manchester City

Wullaert doet haar verhaal. "Na drie jaar bij Wolfsburg heb ik er veel bijgeleerd en nagenoeg alles gewonnen. Daarom wou ik eens iets anders, een nieuwe uitdaging. Engeland sprak me aan en dan vooral Manchester City. Het was eigenlijk de enige club waar ik echt naartoe wou. Ze hebben me gescout en we hebben laten weten dat ik interesse had om hier te komen spelen. Daarna ging alles snel. Ik vind dit zeker geen stap achteruit. Manchester City speelde de voorbije seizoenen twee keer de halve finale van de Champions League. We willen meteen meedoen voor de titel volgend seizoen. Met het EK dat in 2021 in Engeland doorgaat, proberen ze hier enorm veel in het vrouwenvoetbal te investeren. De kloof met de Bundesliga is al heel erg verkleind. Hier wordt meer gevoetbald en dat ligt me nog meer."

Manchester City

Wullaert beleefde een schitterende eerste dag. "Ze zijn me komen afhalen aan mijn hotel en dan hebben we eerst een fotoshoot gedaan. Binnen en buiten het stadion. Vervolgens hebben we een teaserfilmpje opgenomen voor City tv en daarna een eerste interview. Samen met de trainer en mijn manager heb ik het contract ondertekend. Ze hebben me ook meteen naar een community event meegenomen waar ik vragen van een klas kinderen mocht beantwoorden. Heel leuk allemaal en tot slot mocht ik zelf mijn allereerste shirt bedrukken. Dat was echt heel cool."

Wullaert tijdens het community event, waar ze enkele vragen van een klas kinderen beantwoordde.
Manchester City Wullaert tijdens het community event, waar ze enkele vragen van een klas kinderen beantwoordde.
Manchester City

Haar makelaar Gunther Thiebaut en Pieter Maenhout van 90/24 Media begeleidden Wullaert op haar eerste dag. 90/24 Media is een bedrijf dat de communicatie en het commerciële management van profvoetballers verzorgt. "Deze transfer betekent voor Tessa ook qua communicatie en social media een serieuze stap", zegt Maenhout. "We begeleiden haar elke dag op dat domein en breiden zo haar social media-bereik uit. Haar overgang werd op de Instagram van Manchester City bekendgemaakt en die account heeft 6,9 miljoen volgers. Dat gaat een enorme boost voor haar bereik zijn. We werkten bij City al samen met Kyle Walker. Tessa komt daar nu bij."

Achter Wullaert herkent u Gunther Thiebaut, rechts ziet u Pieter Maenhout en haar advocate Barbara Haupenthal.
Manchester City Achter Wullaert herkent u Gunther Thiebaut, rechts ziet u Pieter Maenhout en haar advocate Barbara Haupenthal.
Manchester City

Wullaert draagt straks dus de zelfde kleuren als Kompany en De Bruyne. "Ik heb hen nog niet gezien omdat ze in Rusland zitten natuurlijk. Pep Guardiola liep er vorige week wel rond. Met De Bruyne had ik het onlangs in Tubeke al eens over mijn transfer. Hij wist er al van. Hazard was ontgoocheld dat ik niet naar Chelsea ging en Lukaku grapte dat ik beter naar Manchester United was gegaan. (lacht)" 

Hier wordt ze geflankeerd door Nick Cushing, de trainer/manager van Man City.
Manchester City Hier wordt ze geflankeerd door Nick Cushing, de trainer/manager van Man City.
Manchester City
Manchester City
Manchester City
Manchester City
Manchester City
Manchester City
Manchester City15 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Filip Eriksen

  Kijk inderdaad naar vrouwenvoetbal op TV: nauwelijks een pas die aankomt, nauwelijks een gelukt actie, om van de steevast grabbelende doelvrouwen maar te zwijgen. Zoals Hans Vandeweghe terecht opmerkte in De Standaard, niveau 3de provinciale zonder kans op promotie.

 • Johan Frederickx

  Marcske toch. Al ooit live vrouwenvoetbal gezien? Die spelen voetbal en zijn niet zo zagerig en vallen niet als dood bij het minste contact. Oke dat ze niet tegen de u19 winnen. Maar de top van het vrouwen tennis wint ook niet tegen de nr 200 van de mannen.

 • Marc LInden

  Wolfsburg verlaten voor Lyon ok, maar voor ManC is een stap achteruit en stop nu eindelijk eens met te doen of vrouwenvoetbal top sport is. Zij kunnen niet winnen van een u19 team bij de snaken.

 • jacques hillaert

  Proficiat , een droom !

 • Gerrit gasthuis

  vrouwenvoetbal het blijft zoiets als klompendansen, nu ook in de commentaarszetel