Supporters Standard gooien vuurwerk naar politie omdat ze stadion niet in mogen zonder ticket tijdens FC Den Bosch-Twente: acht fans in de cel

REUTERS
Bij de Nederlandse competitiewedstrijd van FC Den Bosch tegen Twente zijn gisteren acht supporters van Standard Luik opgepakt. Ook vandaag zitten ze nog steeds in de cel. "Ze worden verdacht van openlijke geweldpleging", zei een politiewoordvoerder.

De acht gooiden vuurwerk naar de politie en richtten vernielingen aan toen ze het stadion niet in mochten omdat ze geen kaartje hadden. "De verdachten zijn daarna de wijk in gevlucht. De supportersbus waarmee ze vervolgens via de grens naar Luik terug wilden, is onder begeleiding van de politie naar het politiebureau gereden." Daar zitten de verdachten nog vast.

Fans van Standard Luik onderhouden een vriendschapsband met supporters van FC Den Bosch. "De wedstrijd tussen Den Bosch en Twente was toch al een wedstrijd met wat risico", aldus de politiewoordvoerder. De thuisclub won met 2-1. Na afloop van het duel kwamen supporters uit het vak van FC Twente het veld op. Ze vernielden reclameborden en gooiden met spullen.
2 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


  • Karel Van Beeck

    Voetbal een feest!

  • DIRK SPRANGERS

    Waarom lees ik hier enkele keren het woord supporter ?? :-(

Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00