Sturridge danst Mignolet en Liverpool naar kwartfinale FA cup

AP
Simon Mignolet zet zijn bekeravontuur met Liverpool verder. Op het veld van Crystal Palace, waar de Liverpudlians het altijd moeilijk hebben, werd er flink wat gezweet bij de bezoekers. Campbell maakte er al snel 1-0 van, maar in het begin van de tweede helft ging het snel naar 1-2 na rozen van Sturridge en Lallana.

Vorig seizoen een 3-0-voorsprong in volle titelstrijd uit handen gegeven en nu met de 3-1 de boot. Om maar even aan te geven dat Liverpool het altijd knap lastig heeft in Selhurst Park. Het is al van december 1997 geleden dat de Liverpudlians er nog eens de volle buit pakten. Ook vanavond werd het geen eitje. Simon Mignolet keek al snel tegen een achterstand aan wanneer de doelman eerst een kopbal nog uit zijn doel sloeg, maar Fraizer Campbell in tweede instantie binnenprikte.

Knappe beenveeg
Mignolet werd daarbij niet meteen geholpen door zijn verdedigers en even later glipte Gayle, die vorig jaar furore maakte tegen Liverpool, door de defensie. Hij snelde op onze nationale nummer twee af die met een knappe beenveeg het gevaar onschadelijk maakte.

REUTERS
AP
AP

Een strafschop kregen de troepen van Brendan Rodgers niet wanneer Souaré Sturridge neerhaalde, maar even later was diezelfde Sturridge wel aan het feest. Jordan Henderson pikte zijn aanvaller eruit die staalhard uithaalde: 1-1. Het typerende dansje van Daniel Sturridge mocht uiteraard niet ontbreken.

Haasje over
Liverpool trok het laken helemaal naar zich toe wanneer een infiltrerende Adam Lallana de gekeerde vrije trap van Mario Balotelli binnen tikte. 'The Reds' hadden daarna hun schaapjes op het droge en kwamen zelden tot nooit meer in de problemen. Crystal Palace probeerde wel, maar Mignolet echt bedreigen zat er niet meer in. Zo bleef het bij 1-2.

AFP
AFP
AFP