Studenten, bouwvakker en zelfs YouTuber aan de aftrap, maar Deense amateurs slaan geen mal figuur tegen Hamsik en co

EPA
De amateur- en zaalvoetballers die de Deense internationals door een conflict over de portretrechten moesten vervangen in de oefenmatch tegen Slovakije, hebben niet kunnen verrassen. Het werd 3-0 en de Slovaken bleven zo bespaard van een blamage - wat niet winnen tegen de Denen toch was geweest.

Studenten, een bouwvakker of zelfs een man die doorgaans scoort met filmpjes op YouTube. Marek Hamsik en zijn landgenoten namen het op tegen mannen die doorgaans met totaal andere zaken dan voetbal bezig zijn. Maar een mal figuur sloegen de Denen niet in het stadion waar Anderlecht het binnen ruim twee weken opneemt tegen Spartak Trnava. 

De Deense zaalvoetbaldoelman Haagh moest zich drie keer omdraaien. Het eerste Slovaakse doelpunt werd in de 11e minuut gescoord door Adam Nemec (ex-Genk, momenteel actief bij het Cypriotische Pafos FC). Bij de rust stond het 2-0 nadat ook Albert Rusnak scoorde. De Deense gelegenheidsploeg hield al bij al goed stand, maar slikte in de 79e minuut nog een derde doelpunt na een own-goal van zaalvoetballer Adam Fogt.

Er was de hele week veel te doen over de ongewone situatie, maar de Slovaakse fans lagen er duidelijk niet wakker van. De tribunes bleven grotendeels leeg en Deense voetbalbond zal haar Slovaakse tegenhanger financieel compenseren voor het verlies aan inkomsten. Zondag beginnen de Denen aan de Nations League met een duel tegen Wales. Afwachten welke spelers dan om 18 uur aan de aftrap zullen verschijnen.

REUTERS
EPA
AP
REUTERS
REUTERS
REUTERS32 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • jozef van riel

  Inderdaad Stavros. Dat dacht ik ook! En je kan ook de dure voorbereidingen op tornooien in vraag stellen. Voor het EK 92 werd Denemarken (!) heropgevist om Joegoslavië te vervagen. Zonder enige voorbereiding speelden ze, vrij vlot zelfs, kampioen!!

 • Geert Dhaene

  Toch dapper van die gasten ! Proficiat.

 • alain lammens

  Hopelijk zijn er veel Denen welke deze ploeg zullen steunen door massaal aanwezig te zijn op de wedstrijd. Deze jongens verdienen dit.

 • Geert Minjauw

  voetballers die spelen voor de eer van hun land in plaats van het geld... respect en veel succes...

 • stavros kanakaris

  Als wat amateurs geen zo'n mal figuur slaan, wat zegt dit dan over de zogenaamde profs en hun absurde salarissen?