Strafvermindering Boateng in bijzondere zaak

AFP
Jérôme Boateng heeft vandaag strafvermindering gekregen. De commissie van beroep van de Duitse voetbalbond DFB bracht zijn schorsing met één wedstrijd terug tot twee. De verdediger van Bayern München werd vorige week tegen Schalke 04 (1-1) uit het veld gestuurd omdat hij de doorgebroken Sidney Sam onderuit haalde.

Hij kreeg daarvoor niet alleen rood maar ook een strafschop tegen. Die werd gestopt door Manuel Neuer. Dat was een cruciale redding voor Bayern maar niet voor Boateng. Deze moest slechts één wedstrijd toekijken als zijn doelman de bal niet had tegengehouden.

Nu werden het er drie door een bizarre regel om de strafmaat te bepalen: één voor de 'noodrem', één extra voor de gemiste penalty en nog één wegens een rode kaart vorig seizoen. Was het bij uitsluiting voor een enkel duel gebleven - als Neuer had gefaald - dan zou Boateng geen recidivist zijn geweest. "Het stoppen van een strafschop mag niet leiden tot verdrievoudiging van een straf", oordeelde commissievoorzitter Hans Lorenz.