Stopt hij of stopt hij niet? Dick Advocaat houdt toekomst bij Oranje plots weer open

ANP
Dick Advocaat heeft vanavond weer een andere draai gegeven aan alle verhalen over zijn toekomst bij Oranje. Nadat hij 's middags op de luchthaven van Aberdeen tegen Schotse journalisten had gezegd dat hij na de komende twee oefeninterlands tegen Schotland en Roemenië stopt, nuanceerde hij dat een paar uur later weer na de training in het stadion. "Eind november loopt mijn contract ten einde, dan is het afgelopen. Na de wedstrijd tegen Roemenië vertel ik of ik beschikbaar ben of niet", zei Advocaat.

De 70-jarige Hagenaar heeft weliswaar voor zichzelf al een beslissing genomen, maar wil die nog niet naar buiten brengen. Advocaat had naar eigen zeggen tegen de Schotse pers niet het volledige verhaal verteld. Bij aankomst in Aberdeen zei hij letterlijk: "Dit zijn mijn laatste twee wedstrijden, daarna stop ik bij het Nederlands elftal." Voor het eerst sprak hij zich daarmee duidelijk uit over zijn toekomst.

Volgens Advocaat had hij het zo echter niet bedoeld. "Moet ik ze alles wijs maken dan?" Omzoomd door Nederlandse journalisten probeerde hij toch weer een rookgordijn op te trekken. "Nu moet ik weer andere dingen gaan vertellen. Of het niet zo is dat ik stop? Dat is een goede en vervelende vraag. We hebben nog twee belangrijke wedstrijden, daarna vertel ik het."

Zijn zaakwaarnemer Rob Jansen had begin deze week op televisie gezegd: "Dick stopt". Tot verbazing van Advocaat zelf. "Hij was heel erg voorbarig. Ik weet niet wat daar achter zit." Advocaat reageerde ook quasi-verbaasd op de opmerking dat Schotland ook nog een bondscoach zoekt. "Is dat zo? Het is hier wel een beetje koud." Wordt ongetwijfeld vervolgd.
8 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • frankie bressinck

  Allee Nederland weeral gewonnen op Schotland 0-1, doelpunt Depay. Met Dickie nu 5 op 6 matchen gewonnen!!

 • Christiaan Goethals

  Met den Dick was Nederland geplaatst, zoveel is zeker. Die generatie Nederlandse trainers weten wat ze moeten. Hoe deed Van Gaal het op het vorig WK?

 • frankie bressinck

  Jaja Nederlanders, Dickie heeft wel 4 van de 5 wedstrijden gewonnen hé! En met 19 op 30 waren ze in andere poules zeker in de barrages geweest! De anderen "grote namen" staan niet te springen om over te nemen wegens "een middelmatige spelersgroep"!

 • Jean Pierre Menten

  Weer zo één die al 20 keer gestopt is ...... en dan toch weer niet.

 • Alfons Verbist

  Van welke traditionele Belgische regeringspartij is Dickie? Mensen kan die rond de pot draaien zeg. Valt ook niets van te geloven. Overal incasseren maar dan achterlaten met een grote kater.