Exclusief voor abonnees

Stijn Vreven (44) blikt terug op avontuur bij NAC Breda: "Verhaal was mooier dan ik kon dromen"

ANP Pro Shots
Met de jongste ploeg in de Nederlandse eredivisie, bovendien met het kleinste budget het behoud verzekeren. Stijn Vreven (44) deed meer dan z'n job bij NAC Breda. Toch kondigde hij zaterdagavond aan dat hij de club verlaat. "Misschien wou ik te snel gaan."

Stijn, gefeliciteerd met de redding. Onmiddellijk na de zege kondigde je echter aan dat je vertrekt.

"Die beslissing was al veel langer genomen, maar ik heb het willen stilhouden tot we zeker waren van het behoud. Ik wou geen commotie veroorzaken bij de fans."

Waarom stap je op ondanks het behoud?

"Het bestuur en ik zaten niet op dezelfde lijn naar de toekomst toe. Toen ik hier aankwam, stond NAC 9de in de Jupiler League (tweede klasse, red.) Ik kreeg anderhalf jaar tijd om te promoveren, maar uiteindelijk eindigden we alsnog als vijfde en mochten, heel onverwacht, via de eindronde naar de Eredivisie. Met een heel nieuwe ploeg, de jongste van allemaal én met het kleinste budget, was de enige doelstelling het behoud. Dat hebben we vrij keurig gedaan, maar nu opnieuw het behoud als doelstelling hebben, nee, dat vind ik niet genoeg. En de fans ook niet denk ik. Misschien wou ik te snel gaan, te grote stappen nemen."
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • ETIENNE BOECKX

    Ideale coach voor een ploeg met ambitie ! Is het type Gerets en was ook als speler een winnaars type