Steve McClaren is de nieuwe coach van Newcastle United

GETTY
Steve McClaren is aangesteld als de nieuwe coach van Newcastle United. Bij de 'Magpies' krijgt de Engelsman een driejarig contract, dat nog verlengd kan worden tot acht jaar. Dat maakte de Premier League-club vandaag bekend. De 54-jarige McClaren is de opvolger van John Carver. Eerder vandaag maakte de club een einde aan de samenwerking met de interim-trainer, die in januari was aangeduid na het vertrek van Alan Pardew naar Crystal Palace.

McClaren moest eind mei opstappen bij de Engelse tweedeklasser Derby County, waar hij sinds september 2013 het roer in handen had. De voormalige Engelse bondscoach had eerder onder meer Middlesbrough, FC Twente en Wolfsburg onder zijn hoede. Met het eerstgenoemde team won McClaren in 2004 de League Cup en bereikte hij in 2006 de finale van de UEFA Cup. Met FC Twente veroverde hij in 2010 de Nederlandse titel.

Newcastle sloot een desastreus seizoen af op de vijftiende plaats, slechts vier punten boven de degradatiezone. Pas op de laatste speeldag tegen West Ham verzekerden de 'Magpies' zich van het behoud in de Premier League.

"Het is een voorrecht om coach te zijn van Newcastle United", vertelt McClaren na z'n aanstelling. éDit is een grote club met een enorme geschiedenis. St. James Park is als een kathedraal op een zaterdagavond. Dit is een symbool voor de stad. Ik weet hoe belangrijk Newcastle United is voor de stad en de regio."

"Deze club heeft veel te lang moeten wachten op het winnen van een prijs. Dat is dan ook één van mijn doelstellingen als manager. Ik heb in mijn carrière prijzen gewonnen en dat ga ik ook hier voor zorgen."