Sprookje van Les Herbiers kent geen happy end: PSG vloert derdeklasser in Franse bekerfinale

Photo News
Paris Saint-Germain heeft de Franse beker gewonnen. In de finale waren de troepen van Unai Emery te sterk voor derdeklasser Les Herbiers: 2-0. Giovanni Lo Celso en Edinson Cavani waren met hun doelpunten de grote helden bij de Parijse miljoenenformatie, al kon het gebaar van Thiago Silva na afloop ook wel tellen.

De Braziliaanse aanvoerder mocht, zoals de traditie dat voorschrijft, de Coupe de France ontvangen uit de handen van president Emmanuel Macron, maar net dan toonde hij zich een heel groot sportman. Hij riep Sebastien Flochon, de aanvoerder van Les Herbiers, bij zich en die mocht samen met de centrale verdediger de beker de lucht in tillen.

Photo News

Ook dit seizoen was de grootmacht uit Parijs dus weer ongenaakbaar met alle vier de nationale prijzen. In de Champions League wilde het echter opnieuw niet lukken met een verloren achtste finale tegen Real Madrid. Daarom moet trainer Unai Emery wijken voor een nog te benoemen coach.

Voor de semiprofs en amateurs van Les Herbiers voelde het bereiken van de finale al als een hoofdprijs. Ze hadden steeds geluk met de loting en troffen op weg naar de finale geen enkele ploeg uit Ligue 1. Tegen PSG maakten ze echter wel kennis met echte sterren. De kampioen besloot geen spelers te sparen. Wel moesten Neymar en Marco Verrratti geblesseerd toekijken. Zij zagen hoe hun club voor de twaalfde keer de Franse beker won. PSG is bovendien weer een record rijker. Geen andere club won de Franse beker vier keer op rij.

Ook Neymar deelde in de feestvreugde.
Photo News Ook Neymar deelde in de feestvreugde.
Photo News
Photo News
Photo News
Photo NewsReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.