Speler van 'vuilste ploeg in Europa' vier jaar geschorst na aanval op scheidsrechter

kos
Marco Gonçalves, een aanvaller van de Portugese vierdeklasser Canelas, is vandaag door de Voetbalbond van de regio Porto voor vier jaar en vijf maanden geschorst. Gonçalves had een scheidsrechter aangevallen.

De schorsing bestaat uit vier jaar voor de agressie tegen de scheidsrechter, twee maanden voor het uiten van beledigingen en bedreigingen en drie maanden voor agressie tegen een tegenstander. Dat meldde een woordvoerder van de regionale voetbalbond. Eerder had de vierdeklasser het contract van Gonçalves al definitief ontbonden.

De bewuste feiten speelden zich af op 2 april. De 34-jarige Gonçalves kreeg een rode kaart in de partij tegen Rio Tinto en ging nadien helemaal door het lint. Hij bewerkte de scheidsrechter, die bewusteloos en met een gebroken neus moest worden afgevoerd.

Canelas draagt al een tijdje een kwalijke reputatie met zich mee. Volgens tegenstrevers zou het team bestaan "uit bruten die de spelregels niet respecteren". Het team werd begin maart kampioen in zijn reeks na een serie forfaitzeges tegen tegenstanders. Het merendeel van de reeksgenoten van het team uit de voorstad van Porto betaalde immers liever de boete van 750 euro bij een forfaitnederlaag, dan te spelen tegen Canelas.