Speler die aan kanker lijdt ziet met tranen in de ogen hoe teammaats hem steunen

Benjamin Köhler heeft er een bewogen week op zitten. Sinds de speler van de Duitse tweedeklasser van Union Berlin deze week te horen kreeg dat hij met lymfeklierkanker kampt, ontving hij niets dan steunbetuigingen. Zijn club gaf hem al prompt een contractverlenging nadat het nieuws bekend werd en afgelopen weekend staken zijn ploegmakkers Köhler een hart onder de riem. Zelfs de scheidsrechter deelde mee in de steunbetuiging.

In de zevende minuut gebeurde er iets onwaarschijnlijks in het 'Stadion An der alten Försterei', de thuishaven van Union Berlin. Alle spelers van de thuisploeg stopten plots met voetballen om naar de tribune te hollen waar Benjamin Köhler het tafereel aanschouwde. De spelers en de staf toonden het shirt van de nummer zeven om te laten zien dat ze allemaal achter hun makker staan. Als een speler zijn truitje uittrekt tijdens de wedstrijd dan levert hem dat normaal gezien een gele kaart op. Scheidsrechter Michael Weiner kon het gebaar echter appreciëren. "Een uur voor de wedstrijd wist ik dat er een actie ging plaatsvinden. Er zijn situaties waarin regels niet belangrijk zijn en dan zou elke gele kaart eentje te veel betekenen."

"Gemeinsam kämpfen"
De hele wedstrijd tegen VfL Bochum (2-1-winst) stond overigens in het teken van de getroffen speler. Met spandoeken als "Gemeinsam kämpfen (samen vechten)" en "Eisern bleiben Benny (sterk blijven Benny)" werd het Benjamin Köhler allemaal even te veel. Vanop de tribune pinkte de speler bij het zien van al dat moois een traantje weg in het bijzijn van zijn zoontje en zijn wederhelft. Voetbal belandde eventjes op het achterplan.

Benjamin Köhler houdt het niet droog in de tribune.
YouTube Benjamin Köhler houdt het niet droog in de tribune.

Er zijn situaties waarin regels niet belangrijk zijn en dan zou elke gele kaart eentje te veel betekenen

Scheidsrechter Michael Weiner
EPA