Spartak Moskou nieuwe landskampioen na nederlaag van Zenit

kos
Spartak Moskou is deze avond de nieuwe Russische landskampioen geworden. Spartak Moskou won gisteren zelf met 1-0 van Tom Tomsk en kan door de verrassende 0-1 thuisnederlaag van eerste achtervolger Zenit Sint-Petersburg tegen Terek Grozny niet meer bijgebeend worden. Het is de tiende Russische landstitel uit de clubgeschiedenis voor Spartak Moskou.

Zenit Sint-Petersburg, met Nicolas Lombaerts de volledige wedstrijd op de bank, moest deze avond winnen tegen Terek Grozny om nog een waterkans te behouden op de titel. Na 65 minuten zag het er echter niet goed uit voor Zenit toen Ablaye Mbengue Terek Grozny op voorsprong schoot. Zenit was niet bij machte om de scheve situatie nog om te buigen en zo kan Spartak Moskou zich al op drie speeldagen van het einde van de competitie tot landskampioen kronen.

Spartak Moskou won gisteravond nog met 1-0 van Tom Tomsk. Een strafschopdoelpunt van zijn Nederlandse sterspeler Quincy Promes (15.) volstond voor de zege. Voor Spartak is het de eerste Russische landstitel sinds 2001 en de tiende in totaal. De laatste zes seizoenen waren het Zenit en CSKA Moskou die de landskampioenschappen netjes gelijk onder elkaar verdeelden.