Spaanse douane doet 'routinecontrole' op jacht Cristiano Ronaldo

rv
Functionarissen van de Spaanse douane hebben een controle uitgevoerd op een jacht bij vakantie-eiland Formentera waarop stervoetballer Cristiano Ronaldo van Real Madrid verbleef. De 32-jarige Portugees vierde op het luxueuze schip nog een beetje vakantie, samen met zijn vriendin Georgina Rodriguez (22) en enkele familieleden en vrienden.

Ronaldo zou de boot hebben gehuurd. Volgens de douane ging het om een routinecontrole en was het onderzoek gericht tegen de eigenaar van het jacht en niet tegen de gebruiker. Volgens het tijdschrift 'Hola' onderging Ronaldo de doorzoeking van het vaartuig gelaten. Een familielid zou de zaak verder hebben afgehandeld.

Ronaldo ligt al enige tijd overhoop met de Spaanse fiscus vanwege vermeende belastingfraude. Hij zou voor bijna 15 miljoen euro aan inkomsten uit portretrechten hebben onttrokken aan de Spaanse belasting. Ronaldo reageerde vorige maand verontwaardigd op de aanklacht en dreigde zelfs even Real Madrid te verlaten. Zijn vertrek lijkt nu echter alweer van de baan.