Slavia Praag eist excuses van Lukaku na beschuldigingen van racisme

Romelu Lukaku.
Romelu Lukaku.

Slavia Praag slaat terug. De Tsjechische club neemt het niet dat Romelu Lukaku de fans van Slavia beschuldigt van racistische uitingen tijdens het CL-duel van vorige dinsdag in Praag (1-3). “Dit kan niet in een stadion”, liet Lukaku na afloop weten. “Het gebeurde twee keer. We zijn 2019, er spelen heel wat nationaliteiten in een ploeg. En wanneer die mensen uit het stadion zo’n dingen doen, is dat geen goed voorbeeld voor de kinderen. Het hele stadion deed het toen Lautaro zijn eerste goal maakte. Ik hoop dat de UEFA iets gaat ondernemen.”

Woorden die bij de Tsjechische kampioen duidelijk in het verkeerde keelgat schoten. “Wij ontkennen met klem dat een heel stadion zich bezondigd heeft aan racisme”, twitterde Slavia vanmiddag. “We hebben de beelden nog eens opnieuw bekeken. Niets wijst erop dat Lukaku het bij het rechte eind heeft met zijn verklaringen. Zoals wij ons verontschuldigd hebben voor het gedrag van enkele individuen, zou Lukaku beter zijn excuses aanbieden voor zijn woorden na de match.”
8 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • danny buyse

  Kan mij niet uitspreken wat de juiste waarheid is maar we moeten wel opletten dat we van het slachtoffer geen dader maken.

 • alfons moons

  Loekaakoe is een klein groot kind ! Scoren tegen Vliermaalroot, Anzegem, Putcapelle , Brescia, Lecce, San Marino en Guigoven : Ja ! Tegen topploegen : neen ! Zijn cijfers zijn prima ! Zijn ego nog groter !

 • arnold schwarzenegger

  lukaku is en blijft een blijter

 • Johnny Temmerman

  slavia praag moet de hand in eigen boezem /Fanclub steken.Wordt tijd dat fifa hier iets aan doet door fanclubs van bewezen racistsch gedrag uit stadions te bannen.Dan zullen de ploegen wel anders nadenken.Lukako heeft hier alle recht het aan te kaarten.

 • Patrick Vandeputte

  Het is al langer duidelijk dat de normen en waarden m.b.t. racisme in Oost-Europa wel een "beetje" anders liggen t.o.v. West-Europa. Anderzijds voelt Lukaku zich dikwijls te gemakkelijk verongelijkt. En niet alleen qua racisme.