Sevilla voorbij Shakhtar naar derde opeenvolgende EL-finale

Gameiro scoorde tweemaal en speelde een belangrijke rol in de 3-1 zege van Sevilla.
Photo News Gameiro scoorde tweemaal en speelde een belangrijke rol in de 3-1 zege van Sevilla.
Met Sevilla heeft er zich een derde Spaanse ploeg geplaatst voor een Europese finale. De troepen van Unai Emery wonnen met 3-1 van Shakhtar Donetsk en dat bleek voldoende na het 2-2 gelijkspel van vorige week in Oekraïne. Recordhouder Sevilla kan op 18 mei de Europa League een vijfde keer binnenhalen, maar dan moeten 'Los Rojiblancos' voorbij het Liverpool van Mignolet, Benteke en Origi. Voor Sevilla is het trouwens de derde opeenvolgende EL-finale.

Sevilla keerde dankzij een late goal van pocketspits Gameiro met een knap 2-2 gelijkspel terug uit Oekraïne en ook vanavond speelde de Fransman een hoofdrol. Al kreeg hij op weg naar de 1-0 de volle medewerking van Malyshev, die een eenvoudige controle miste. Gameiro maalde er niet om en hij tikte de openingsgoal simpel voorbij doelman Pyatov.

Flits Marlos
De bezoekers moesten nu twee goals maken, maar de Spaanse verdediging gaf aanvankelijk geen krimp tegen de ploeg die Anderlecht uitschakelde in de achtste finales. Op slag van rust zag de Spaanse verdediging er toch even niet goed uit, toen Marlos vrij kon oprukken richting vijandig doelgebied. De Braziliaanse dribbelkont speelde Eduardo vrij en de aanvaller trapte de gelijkmaker voorbij Soria.

Sterk Sevilla na de pauze
Na de pauze duwde Sevilla het gaspedaal in en dat resulteerde al snel in de 2-1. Op aangeven van Krychowiak - schitterende pass - scoorde Gameiro zijn tweede van de avond. In alle competities samen trof Gameiro dit seizoen 24 keer raak in evenveel thuiswedstrijden. Straffe cijfers. Een halfuur voor het einde maakte Mariano het feestje compleet met een fraai afstandsschot. Aan de overzijde kwam Eduardo nog dicht bij de 3-2, maar zijn kopbal zoefde rakelings naast.

Photo News
Photo News
EPA
AP
Photo News
Photo News
AP
REUTERS
Getty Images
Photo News