Wordt Serie A tijdelijk stopgezet nadat hooligan (35) van Inter het leven laat in zware rellen met tifosi van Napoli?

Daniele Belardinelli, een fan van Inter met in het verleden al een stadionverbod, kwam om het leven.
rv Daniele Belardinelli, een fan van Inter met in het verleden al een stadionverbod, kwam om het leven.
De topper tussen Inter en Napoli van gisteravond was geen reclame voor de Serie A. Niet alleen werd de partij ontsierd door oerwoudgeluiden aan het adres van Napoli-verdediger Koulibaly, voor de match kwam het ook tot zware rellen tussen beide supportersclans waarbij Daniele Belardinelli, een 35-jarige ultra van Inter, het leven liet. Inter moet al minstens twee thuisduels zonder fans spelen er er wordt ook gedreigd met een competitiestop.

Enkele uren voor de aftrap in het San Siro liep het mis. Een busje met daarin fans van Napoli werd halt gehouden door ultra’s van Inter die uit waren op een confrontatie en zich gewapend hadden met kettingen, hamers en stokken. Een zestigtal zou betrokken geweest zijn bij de gevechten. Volgens de Italiaanse krant Corriere della Sera raakten daarbij vier fans van Napoli zwaargewond, waarbij een tifoso een messteek kreeg. Hij zou niet in kritieke toestand verkeren, in tegenstelling tot een fan van Inter. Toen de tifosi van Napoli immers terug in hun busje raakten, reden ze op weg naar het stadion Inter-fan Belardinelli (35) aan. ‘Dede’, die als leider van een groep ultra’s in Varese al tot twee keer toe een jarenlang stadionverbod heeft uitgezeten, werd nog overgebracht naar het ziekenhuis maar daar overleed hij aan zijn verwondingen. Hij laat een vrouw en twee kinderen na. (lees hieronder verder)

Gerechtsonderzoekers vandaag aan het werk na de schermutselingen waarbij een fan van Inter het leven liet.
REUTERS Gerechtsonderzoekers vandaag aan het werk na de schermutselingen waarbij een fan van Inter het leven liet.
Een houten stok die gisteravond gebruikt werd.
REUTERS Een houten stok die gisteravond gebruikt werd.
REUTERS

Gabriele Gravina, voorzitter van de Italiaanse voetbalbond, heeft zich al laten horen en dreigt ermee de Serie A tijdelijk stop te zetten na de incidenten. Vandaag heeft de politie ook al twee ultra’s van Inter opgepakt en zijn ze met hulp van camerabeelden nog op zoek naar een derde. De kans is ook groot dat de Curva waar de zware jongens van Inter de matchen bijwonen, tot het einde van het seizoen gesloten blijft.

Getty Images

Inter won de partij met 1-0 dankzij een late goal van de Argentijnse youngster Lautaro Martinez maar ook na twee rode kaarten voor spelers van Napoli, waaronder Koulibaly.  De ex-speler van Racing Genk kreeg eerst geel voor een overtreding, maar omdat hij daarna op een cynische manier applaudisseerde richting de scheidsrechter, ontving hij direct zijn tweede gele kaart. Hij krijgt hiervoor twee speeldagen schorsing. 

Koulibaly wordt getroost door enkele spelers van zowel Inter als Napoli.
REUTERS Koulibaly wordt getroost door enkele spelers van zowel Inter als Napoli.

Tot drie keer toe vroeg de staff van Napoli om de match stil te leggen vanwege dat racisme. “De match moest gestaakt”, aldus Carlo Ancelotti, de trainer van Napoli, bij Sky. “Je moet alleen weten wanneer juist, na hoeveel waarschuwingen. Misschien moeten we volgende keer maar zelf van het veld stappen.”  Het incident zorgt voor een nieuwe golf van verontwaardiging in Italië, dat niet voor het eerst krijgt af te rekenen met soortgelijk racisme in een voetbalstadion.

rv

Koulibaly (27) verontschuldigde zich op Twitter voor het verlies en de rode kaart, maar zei ook trots te zijn op zijn huidskleur en afkomst. “Frans, Senegalees en Napolitaans: man.”
6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • LUC HUON

  Die mijnheer Dede scheen het toch wel een beetje te zoeken en met zijn voorgeschiedenis welk leed heeft hij al aangericht?

 • Cynthia De pannemaeker

  Had ook al zoveelstadionverbod is dit nog naar het voetbal gaan nee enkel om te knokken en drinken!!! Zie maar eens wat voor mensen nog naar het voetbal circus gaan!!!! Zegt genoeg....... En voor wie moet je nog supporteren geen enkele bijna komt nog uit je eigenland!!!!

 • Jonas Gent

  Ancelotti had gelijk toen hij zei dat ze hypocriet rondlopen met slogans tegen racisme en dan wordt dit getolereerd. De match had moeten stilgelegd worden!

 • Rudi Mertens

  Enkele jaren geleden heeft Pim Verbeek toen trainer van AZ zijn ploeg van het veld laten gaan nadat zijn doelman bedreigd werd door een Ajax supporter . Word hoog tijd dat trainers hun spelers beschermen en na zoiets gewoon van veld gaan om te laten zien dat ze het zat zijn . Maar welke trainer heeft dat lef ????

 • dirk govaerts

  draait te veel geld in dit circus om , als ze licenties afnemen weet je dat degene die dat beslissen ook niet meer veilig zijn . Punten aftrek en volgend seizoen met -10 punten starten

Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00