Wie stopt de Turijnse sneltrein? Juventus kroont zich voor de achtste keer op rij tot landskampioen

REUTERS
Juventus
JUV
Juventus JUV
2
1
Fiorentina FIO
FIO
Fiorentina
Een nieuw hoofdstuk in de suprematie. Voor het achtste seizoen op rij kroonde Juventus zich tot kampioen van Italië. Een glansloze 2-1-zege Fiorentina, met Kevin Mirallas 80 minuten tussen de lijnen, volstond voor een 35ste titel uit de clubgeschiedenis.

De Beker met de Grote Oren op 1 juni in de lucht steken: dát was het hoofddoel voor aanvang van het seizoen. Net daarom werd ook Cristiano Ronaldo naar Turijn getransfereerd. In dat opzet slaagde Juventus dus niet. Na de pijnlijke exit tegen Ajax moest de Oude Dame een kruis maken door de Champions League. Een scudetto met een wrange nasmaak, dus. Maar de Serie A een troostprijs noemen? Neen, dan zouden we het knalseizoen oneer aandoen. Want van spanning was er nooit sprake - mede doordat grootste concurrent Napoli het al vroeg liet afweten. Enkel laagvliegers Genoa en SPAL wisten Juve te verrassen - de bekernederlaag in Atalanta niet meegerekend.

Een puntje volstond vandaag voor de manschappen van Allegri. Het werden er dus drie. Fiorentina toonde zich nochtans een taaie klant. Al na zes minuten legde Milenkovic het Allianz Stadium het zwijgen op: 0-1. La Viola versierde tal van kansen op 0-2 en trof zelfs tot tweemaal toe de staak, maar Juventus stelde orde op zaken. Alex Sandro knikte nog voor rust op hoekschop raak, terwijl Pezzella al vroeg in het tweede bedrijf -nadat Ronaldo de turbo op gang trok- het leder ongelukkig in eigen doel liep. De 35ste titel uit de clubgeschiedenis kwam nadien nooit nog in het gedrang. 

Geen doelpunt voor Cristiano Ronaldo in de titelmatch, maar met 19 goals en 8 assists heeft de Portugese doelpuntenmachine ontegensprekelijk een groot aandeel in zijn eerste landstitel in de laars. 

AFP

Ronaldo na eerste Italiaanse landstitel: “Ik blijf bij Juventus”

Cristiano Ronaldo is “duizend procent zeker” dat hij volgend seizoen nog voor Juventus voetbalt. Dat verklaarde de Portugese vedette na afloop. “Ik ben hier gelukkig. In mijn eerste seizoen heb ik meteen een titel beet in dit nieuwe kampioenschap. Het was een prima seizoen voor Juventus, want we wonnen ook de Supercup. In de Champions League verliep het niet zoals gewenst, maar volgend seizoen zullen we er opnieuw staan.”

AFP
REUTERS
REUTERS
AFP
REUTERS
AFP
AFP
AP
AFP
AP
AP6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jurgen Aerts

  Een troostprijs na vorige week ...

 • Peeters Freddy

  Juist, Ajax heet dat treintje zonder probleem gestopt.

 • Stijn De Keukelaere

  Da zegt veel over de Italiaanse competitie , misschien ook playoffs 1 toevoegen

 • RICHARD VISSER

  Ajax was hun stop

 • Jan Klaasen

  Ajax