Vandaag dan toch nog geen groepstrainingen in Italië, in Spanje wel met maximaal 10 spelers

Toch nog geen groepstrainingen voor Lukaku en co.
AP Toch nog geen groepstrainingen voor Lukaku en co.

De groepstrainingen mogen dan toch niet zoals voorzien maandag hervatten in Italië. Dat hebben verschillende Italiaanse media zondagavond bericht. Het technische en wetenschappelijke comité van de Italiaanse regering heeft de richtlijnen voor trainingen van teamsporten nog niet gevalideerd.

In afwachting van de goedkeuring, die volgens persbureau ANSA maandag volgt, moeten de clubs de individuele spelerstrainingen in hun centra voortzetten. Die zijn sinds vorige week toegestaan. De Serie A ligt sinds 9 maart stil wegens de coronacrisis. Er staan nog twaalf speeldagen op de planning.

Leonardo Bonucci  bij aankomst op het trainingscentrum van Juventus.
AP Leonardo Bonucci bij aankomst op het trainingscentrum van Juventus.

LaLiga staat wél beperkte groepstrainingen toe

De voetbalclubs uit de Spaanse Liga mogen vanaf maandag wél al de groepstrainingen hervatten. Dat zal evenwel nog gebeuren in afgeslankte vorm met maximaal tien spelers bij elkaar. Dat bevestigde Liga-voorzitter Javier Tebas vanavond, nadat Reuters het bericht eerder op de dag naar buiten bracht.

Een hervatting van de voetbalwedstrijden komt daarmee weer een stap dichterbij in Spanje. Voorzitter Javier Tebas van La Liga sprak vorige week de hoop uit dat de Spaanse voetbalcompetitie mogelijk op 12 juni weer van start gaat.

Het ministerie van Volksgezondheid versoepelde zaterdag de regels voor topsporters, waarmee de clubs in de eerste en tweede profliga de derde fase van het opstartprotocol ingaan. De vierde en laatste fase is volledige groepstraining, maar dat zal pas mogelijk zijn als het coronavirus verder is beteugeld in het land. Spelers mogen al wel een tijdje individueel trainen op de complexen van de clubs. Afgelopen maandag hervatten Eden Hazard en Thibaut Courtois bij Real Madrid.
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Johan Hendrickx

    Op vraag van de makelaars zeker? En ja, waarom ineens niet tot na de wintermercado kwestie vd competitie nog meer te vervalsen!