Stoppen slaan door bij Franck Ribéry na vermeende fout van Jordan Lukaku, Fransman krijgt schorsing en boete

De duw van Lukaku (rechts) die onbestraft bleef, zette kwaad bloed bij Ribéry.
Rv De duw van Lukaku (rechts) die onbestraft bleef, zette kwaad bloed bij Ribéry.
Franck Ribéry heeft een schorsing van drie speeldagen en een boete van liefst 20.000 euro opgelegd gekregen. Na het verlies van gisteravond tegen Lazio Roma verkocht hij een van de grensrechters twee forse duwen.

De Franse veteraan, 36 intussen, zag zijn Fiorentina gisteren in extremis met 1-2 verliezen van Lazio Roma in de Serie A en bij ‘La Viola’ stonden ze na afloop op hun achterste poten. Aanleiding was een vermeende fout van Jordan Lukaku op Riccardo Sotil, voorafgaand aan de winner van Ciro Immobile in minuut 89. Tot grote ergernis van de thuisploeg ging de scheidsrechter zelfs niet eens kijken naar het scherm naast het veld en Ribéry, in minuut 74 naar de kant gehaald, liet na afloop wel erg ostentatief zijn ongenoegen blijken: hij verkocht een van de grensrechters een paar flinke duwen, waarna hij nog een rode kaart onder de neus gestopt kreeg.

Vincenzo Montella, coach van Fiorentina, snapte er na afloop nog niks van. “Waarom ging de scheidsrechter, bij zo’n sleutelfase, niet zelf naar het scherm kijken? We stonden daar, vier minuten, te wachten of de VAR er een fout zou in zien. Als de scheidsrechter gewoon was gaan kijken, dan waren we misschien wat meer tijd verloren, maar we waren op z'n minst dan wel zeker geweest dat de juiste beslissing zou genomen zijn.”

“Nerveus”

Via Twitter heeft ‘scarface’ zich intussen geëxcuseerd. “Het spijt me wat er gisterenavond gebeurd is. Ik wil me verontschuldigen bij mijn ploegmaats, de fans en de trainer en bied uiteraard ook de lijnrechter mijn excuses aan”, twitterde Ribery. “Ik was heel nerveus en teleurgesteld na de wedstrijd. Ik hoop dat daar begrip voor is.” 

Fikse schorsing 

Zijn verontschuldigingen konden een straf niet afwenden. De Fransman is drie speeldagen geschorst en moet een boete van 20.000 euro betalen. Ook zijn coach, Vincenzo Montella, kreeg een schorsing opgelegd. Hij moet één wedstrijd toekijken vanop de tribune en kreeg een boete van 15.000 euro voor zijn agressieve houding ten aanzien van de scheidsrechter. Fiorentina-voetballer Luca Ranieri kreeg een schorsing van één wedstrijd na zijn uitsluiting voor twee keer geel. Lazio-bankzitter Denis Vavro kreeg een rode kaart voor het uitdagen van de thuisfans na het laatste fluitsignaal en krijgt daarvoor één speeldag schorsing en een boete van 5.000 euro. 

Hieronder ziet u de winner en de vermeende fout van Jordan Lukaku:

Maar Jordan Lukaku is dus nog voetballer. De broer van Romelu maakte gisteravond in Firenze zijn eerste minuten in ruim negen maanden. Een aanslepende knieblessure deed hem bijna heel 2019 missen. Lukaku kwam op het uur de Bosniër Senad Lulic vervangen op links. En het werd een rentree met gouden randje: in de slotminuten zag Lukaku zijn prima voorzet ingekopt door de onvermijdelijke Immobile. En in blessuretijd had Lukaku nog een goeie actie in huis. Na een dubbelpass met Luis Alberto ging de bal op de stip wegens hands. Penalty, maar Caicedo miste. Daarvoor had Fiorentina-spits Chiesa op het halfuur de openingstreffer van Correa uitgewist. Lazio klimt naar de zesde plaats met 15 op 27. 

photo_news7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • rik cappelle

  Geen fout volgens iemand hier !!! Het is wel gewoon voetbal hé beste vriend en geen American Football. Man lief toch.

 • fre cordier

  Waarom zijn er eigenlijk nog scheidsrechters en een VAR als iemand opzettelijk lomp omvertrappen niet wordt gefloten.

 • ronny stommeleer

  Heeft 9 maand aan het oefenen geweest om zen rijbewijs terug te krijgen

 • Pol Van Gils

  Dit was een fout, niet gefloten, verder doen dan. Onterecht oke!! Maar blijf met uw poten van die scheidsrechters ook al ben je Franck Ribery. U bent nog steeds een voorbeeld voor de jeugd meneer Ribery, schorsen de rest van het seizoen. Als men dit doet bij rugby speel je nooit meer!!!

 • Francois van der Stappen

  Geen fout