Stad Verona ontkent racisme tegen Balotelli en wil hem nu zelfs aanklagen wegens laster

EPA
Het verhaal rond de racistische uitspraken richting Mario Balotelli afgelopen weekend op het veld van Hellas Verona is nog niet uitverteld. De gemeenteraad van Verona wil Mario Balotelli nu aanklagen wegens laster. Dat Balotelli tijdens de wedstrijd racistisch zou zijn bejegend wordt nu door het stadsbestuur in alle toonaarden ontkend. Ondertussen kent de club zelf wel haar straf en is het hoofd van de Ultras van Hellas Verona geschorst. 

Vier raadsleden van de stad Verona hebben een motie ingediend waarin ze eisen dat er juridische stappen tegen Balotelli worden ondernomen: “Het is niet eerlijk dat Verona zo wordt bejegend als er, zoals in dit geval, niets is gebeurd.” 

(Deel van) Tribune gesloten

Ondertussen kent Hellas Verona wel haar straf voor het gedrag van haar supporters.  De disciplinaire commissie van de Serie A heeft beslist dat een deel de ‘Poltrone Est’-tribune, van waaruit de racistische geluiden kwamen, voor een wedstrijd gesloten moet blijven.  Het gaat om een vak van amper 3.500 zitjes. Het stadion van Verona biedt in totaal plaats aan 30.000 mensen.

Balotelli moest bedaard worden door z’n ploegmaats en de spelers van Hellas Verona.
EPA Balotelli moest bedaard worden door z’n ploegmaats en de spelers van Hellas Verona.

Baas Ultras 11 jaar geschorst

Ook de baas van de Ultras van Hellas Verona heeft een schorsing gekregen. Hij mag elf jaar het stadion van de club niet meer binnen. Hellas Verona legde die sanctie op na enkele racistische uitspraken die de man deed in de nasleep van de feiten. Een dag later mocht Luca Castellini zijn zegje doen over het voorval op de radio. Het lid van de neofascistische partij Forza Nuova verklaarde onder meer dat Balotelli, die Ghanese roots heeft, “Italiaan is omdat hij de Italiaanse nationaliteit heeft, maar nooit een echte Italiaan zal zijn”. “Wij hebben ook een neger in onze ploeg. Gisteren maakte hij een doelpunt en heel de stad applaudisseerde voor hem”, ging hij verder. “Balotelli is een clown. Hij heeft het (de kreten) alleen in zijn hoofd gehoord.”

Op sociale media verschenen na de wedstrijd videobeelden waarop te horen is hoe vanuit de tribunes apengeluiden richting Balotelli worden gelanceerd. Volgens Castellini “waren het slechts vier mensen en konden de kreten alleen worden gehoord door zij die de video bekeken”. Hellas Verona laat dinsdag in een persbericht weten dat de uitlatingen van de supportersbaas “heel erg in tegenstelling zijn met de ethische principes en waarden waar de club voor staat”

EPA
EPA2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • kelly Bernaert

    zo zie je hoe ze er over denken in Italië...

  • Baldr VanHoek

    Logisch nationalistisch politici zijn zullen altijd proberen hun waanideetjes via media te blijven verspreiden. Dan krijg je op gegeven moment zoiets en ergste is als je in dat systeem zit, vindt je het nog normaal ook.