Exclusief voor abonnees

Saelemaekers, de eeuwige vechter die zich naar de top bij Milan knokt: “Alexis past perfect bij het Italiaanse voetbal”

Alexis Saelemaekers maakt steeds meer indruk bij Milan.
Photo News Alexis Saelemaekers maakt steeds meer indruk bij Milan.
Bij Anderlecht was hij geen vaste waarde, dus was AC Milan zeker te hoog gegrepen, toch? Maar kijk: Alexis Saelemaekers (21) is op weg om in San Siro het ongelijk van de sceptici te bewijzen. Eeuwige vechter.

In ‘La Gazzetta Dello Sport’ zult u vaker een 3 dan een 8 op 10 zien - onze collega’s heten streng te zijn. Alexis Saelemaekers kreeg voor zijn prestatie tegen Lazio Roma een 6,5 - een hoog cijfer.

De goeie notering was terecht. Saelemaekers charmeerde bij zijn eerste basisplaats, nadat hij eerder vijf keer was ingevallen. Nochtans is zijn rol complex: in de 4-2-3-1 van trainer Stefano Pioli is hij op papier rechtsbuiten, maar moet hij bij balverlies naar binnen knijpen, om daar een blok te vormen. Doet-ie prima. Ook aanvallend was Saelemaekers tegen Lazio een meerwaarde: zijn voorzet leidde de penalty voor 0-2 in.

Je hebt 22% van dit artikel gelezen
5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Tim De Duwer

  Was tegen Juventus de minste van zijn elftal en terecht gewisseld in de tweede helft. Daarna kwam Milan beter aan het voetballen.

 • Jacques Hillaert

  Proficiat , een mooie prestatie , je moet het maar doen

 • Peter Debrouwer

  Inderdaad, hij past er. Is ook zo'n komediant die bij het minste tegen de grond gaat !

 • Ronny Popelier

  Saelemaekers weet wat hij kan en wil, die jongen gaat een mooie voetbalcarrière tegemoet. Heeft talent en is jong, het zoveelste Anderlecht jeugd talent dat slaagt bij een Europese topclub. Een bewijs dat de jeugdopleiding goed werk levert op Neerpede. Veel succes nog.

 • marc van buggenhout

  We mogen ervan uitgaan dat deze jongen met zijn hoofd niet in de wolken loopt zoals sommige anderen die eigenlijk boven hun mogelijkheden bezig zijn.