Romelu Lukaku gastspreker in Dubai: “Kritiek bij Man United maakte van mij veel betere speler”

REUTERS
“De kritiek die ik kreeg bij Manchester United, maakte van mij een veel betere speler.” Geen negatief woord bij Romelu Lukaku over zijn periode bij de Mancunians. De Rode Duivel was vandaag gastspreker op de Dubai International Sports Conference in de Emiraten.

Niet dat hij er met slaande deuren wegging, maar het vertrek van Romelu Lukaku bij Manchester United gebeurde de voorbije zomer niet langs de grote poort. Trainer Ole Gunnar Solskjaer zag ‘Big Rom’ tijdens zijn laatste United-maanden over het hoofd. Ook bij de fans lag Lukaku niet in de bovenste schuif. Inter kwam op het juiste moment. Lukaku bloeide bij de ‘nerazzurri’ weer open, met 14 goals in 22 wedstrijden als resultaat.

EPA

“Toch kijk ik niet met negatieve gevoelens terug op mijn periode bij Manchester United”, zei Lukaku in Dubai. “Ik ben er een kalmere persoon geworden, heb er geleerd om mentaal klaar te zijn voor een wedstrijd. Als speler en als mens ben ik er gegroeid. Daarom zal ik Manchester United nooit als een slechte ervaring beschouwen. Het hielp mij om te staan waar ik de dag van vandaag sta. Inter Milaan vaart er op dit moment wel bij, op én naast het veld. De kritiek die ik kreeg bij Manchester United, maakte van mij een veel betere speler. Vroeger kon ik al eens boos worden als de dingen niet liepen zoals gewenst. Door mijn ervaringen bij Man United ben ik nu veel meer gehard als zo’n situatie zich opnieuw zou voordoen.”

Lukaku bevindt zich in Dubai overigens in een select gezelschap. Ook onder meer Cristiano Ronaldo, Miralem Pjanic en wonderboy Joao Felix tekenden present op de sportconferentie. Opvallend: op het erecertificaat dat Lukaku van sjeik Mansour kreeg uitgereikt, staat zijn voornaam verkeerd gespeld. ‘Romello’, lezen we op het document. Slechte punten voor de sjeik.

EPA
EPA
REUTERS
EPA5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Carlos Simonis

  Het zijn inderdaad de verzuurde voetbalfans die wat te mekkeren hebben tegen Lukaku. Alsof ze hem persoonlijk kennen, en zelf niet weten of er lucht of zand in bal zit. Nee, ik ben geen fan van Lukaku, van geen enkele voetballer, maar heb wel diepe bewondering voor Lukaku. Heb de moeite genomen om hem te volgen, want de criticasters heeft hij geen techniek, is egoistisch etc.etc. Na 30 wedstrijden heb ik daar niets van terug gezien, hij scoort veel en is ontzettend populair bij zijn medespelers.

 • Roger Dufour

  Top Rom.

 • Ronny Popelier

  Het is nogmaals bewezen dat Romelu zijn stijl en menselijkheid de wereld aanspreekt. Lukaku is een voorbeeld voor velen, van kleine Anderlecht kit naar grote Big Rom in Europa. Hierbij is enkel respect op zijn plaats tov Romelu Lukaku.

 • Chris Drulle

  Wat doe man al gepresteerd heeft aan die leeftijd ondanks zijn gebreken is onvoorstelbaar , Dit seizoen is hij werkelijk fenomenaal en zijn we op een punt gekomen dat zelf de meest verzuurde voetbalfans(?) dit niet meer kunnen ontkennen .

 • Joao De wolf

  Congrats rom