Praet groeit bij Sampdoria

getty

Dennis Praet is dit seizoen uitgegroeid tot een echte vaste waarde bij Sampdoria, de progressie die hij maakt is enorm. Een selectie voor de Rode Duivels levert het de 23-jarige middenvelder voorlopig niet op. In de eerste zes competitiewedstrijden die Sampdoria tot dus ver afwerkte in de Serie A stond Praet telkens in de basis. Hij speelde ook zo goal als elke minuut voor 'Samp'. Alleen in de eerste wedstrijd werd hij zes minuten voor tijd naar de kant gehaald. Een groot verschil in vergelijking met zijn eerste jaar in Italië, toen startte Praet net iets meer dan de helft van de partijen. De middenvelder jaagt dit seizoen nog steeds op zijn eerste goal en assist, maar met zijn passing is hij zonder twijfel een belangrijk element op het middenveld van Marco Giampaolo.

De cijfers van Praet vorig seizoen

-37 competitiewedstrijden 19 in de basis (51% van de wedstrijden in de basis)
-1808 minuten 1 goal, 1 assist
-Gemiddeld 23 passen per wedstrijd
-Geslaagd paspercentage: 79%
-Eindstand Sampdoria: 10de plaats

De cijfers van Praet dit seizoen

-6 competitiewedstrijden 6 in de basis(100% van de wedstrijden in de basis)
-534 minuten gespeeld, 0 goals, 0 assists
-Gemiddeld 46 passen per wedstrijd
-Geslaagd passpercentage: 87%
-Voorlopige plek in het klassement: 9de plaats

getty
getty
getty5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Guy Mous

  Binnen een paar jaar Europese topper. Milan, Inter....

 • Raf Vertongen

  Die heeft zijn carrière verstandig opgebouwd. Te snel naar een grote ploeg willen is de doodsteek voor vele talenten. Binnen 3 jaar naar een echte topploeg

 • Erwin Van Roy

  Dan Midden Radja is 6-7 jaar ouder dan Dennis en op 23 jarige leeftijd liep Radja in serie b of was net naar Cagliari verhuist maar heeft toen op een heel seizoen 2 keer gescoord in 38 matchen. jij verwacht van een jonge speler het zelfde palmares dan ene van 30 jaar. vergelijk ze eens toen ze de zelfde leeftijd hadden.

 • André Van der Poorten

  Praet : werker + fluwelen baltoets ! Daar mag dat schilderij nog niet aan tippen !

 • Dan Midden

  0 goals, 0 assists en dan allusie maken op een selectie bij de rode duivels? Vergelijk hem eens met statistieken Radja! De Rode duivels hebben nood aan werkende middenvelders met inzet en bravoure en efficiëntie, er zijn al voldoende rode duivels met een fluwelen baltoets dus laat Praet maar waar hij is, er is al een overschot van dit type bij de Rode Duivels