Ploegmaat Perotti: "Het is tijd voor enkele wetenschappelijke tests op Nainggolan"

AFP
Vorige week nog in de tribune door een liesblessure, gisteren met een knappe schuiver aan het kanon in de Romeinse derby. Radja Nainggolan gaf opnieuw zijn visitekaartje af. Niet enkel aan bondscoach Martínez, ook aan zijn trainer én ploegmakkers bij AS Roma: "'Il Ninja? Eerder een superheld" 

"Nainggolan had echt last van zijn lies", vertelde trainer Eusebio Di Francesco na de 2-1-zege tegen de grote rivaal. Toch pakte Nainggolan ook gisteren uit met een fenomenale prestatie én een doelpunt via zijn handelsmerk. Even drijven, opkijken en een hoek uitkiezen. Onze landgenoot zette met een lage pegel de 2-0 op het bord. "Maar door zijn ongelofelijke wilskracht kon hij toch spelen, ondanks de pijn. Ze noemen hem een ninja, maar hij is eigenlijk een superheld", aldus de leermeester.

Mooie woorden, en ook ploegmakker Diego Perotti wist geen blijf met de superlatieven. "Ik weet niet waar het lichaam van Nainggolan van gemaakt is, maar elke keer hij geblesseerd is, raakt hij zó snel opnieuw fit. Ik denk dat het tijd wordt om enkele wetenschappelijke tests uit te voeren. Want volgens mij is hij onmogelijk een mens." 

Nainggolan zelf bleef er aanvankelijk rustig onder. "Ik probeer mijn ploeggenoten gewoon altijd te helpen waar ik kan", aldus de middenvelder vlak na de partij. Op Twitter reageerde hij vandaag evenwel heel wat geprikkelder. Hier en daar werden er namelijk vraagtekens geplaatst over zijn snel herstel, iets wat de man nu afdoet als "domme commentaren." 

Photo News
AFP7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • lodewijk maesen

  radja is super...mensen geven altijd commentaar uit jaloezie.....ps bij hun vrouw hebben ze niks te zeggen....

 • Frits Vandenberge

  Radja toevallig weer eens gekwetst als hij voor de Rode Duivels moet spelen? Dan speelt hij maar bij Roma. Misschien is het hem te moeilijk om te stoppen met roken en met zich een stuk in zijn kraag te drinken. Blijkbaar hebben ze bij Roma minder ethiek, maar ja dat zijn zuiderlingen. Een andere mentaliteit.

 • danny janssens

  Niet bovenmenselijk.......wij noemen het grinta........iets wat duidelijk voor Martinez niet hoeft. Heeft het mentaal moeilijk met rebellen.

 • Gino Denil

  Veel te sterke persoonlijkheid voor Martinez. Die kan dat mentaal niet aan.

 • marcus bastiaensens

  Marinez volgt Defour, Tielemans en Dendoncker voor WK 2022. Spijtig zal hij zelf erdan niet meer bij zijn.