Pareltje van Ljajic stelt titelfeestje Juventus (nog even) uit

REUTERS
Juventus moet het titelfeest nog zeker één weekje uitstellen. De 'Oude Dame' kwam vanavond in eigen huis niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen middenmotor Torino, 1-1. Higuain wiste in de extra tijd een weergaloze vrije trap van Ljajic uit. Ondanks de puntendeling heeft 'Juve' met nog drie speeldagen een bonus van acht tellen op Napoli. Volgende week trekt het naar AS Roma, Napoli gaat op bezoek bij... jawel Torino.

Mits een zege tegen Torino kroonde Juventus zich voor het zesde opeenvolgende jaar tot kampioen van Italië. Coach Allegri liet weliswaar een bijna zijn voltallige ploeg rusten na de zege op AS Monaco (0-2) in de halve finale van de Champions League. Enkel Dybala wist zijn plaatsje te behouden.

Juventus greep de bezoekers meteen bij de keel, maar scoren lukte voor de pauze niet. De kopbal van Benatia spatte uiteen op de dwarsligger en Hart hield Dybala met een uitstekende parade van een doelpunt. In de tweede periode sloeg Ljajic iedereen met verstomming. Hij krulde een vrije trap heerlijk in het kruis, 0-1. De 'Oude Dame' zowaar op achterstand. Torino plooide daarna terug mede omdat Acquah zijn tweede gele kaart kreeg en de bezoekers nog meer dan een halfuur met een mannetje minder moesten zien stand te houden. Dat leek te lukken tot de onvermijdelijke Higuain in minuut 91 alsnog een punt redde, zijn 24ste treffer van het seizoen (evenveel als Dries Mertens).

Geen nederlaag, maar ook geen titelfeest. Daarvoor is het al zeker wachten tot volgend weekend wanneer Juventus naar AS Roma trekt. Daarna geeft 'Juve' nog Crotone en Bologna partij.