Op zoek naar extra steun en wisselmogelijkheden voor ‘Big Rom’: Inter denkt nu ook aan Dries Mertens

Mertens zaterdagavond in het Napolitaanse San Paolo tegen Genoa (0-0).
Photo News Mertens zaterdagavond in het Napolitaanse San Paolo tegen Genoa (0-0).
Antonio Conte loopt het rijtje gewoon af. Onder meer Dries Mertens staat op het lijstje versterkingen bij Inter als extra optie in steun van Lukaku. De optie wordt bestudeerd. Interesse die uitmondt in een concreet voorstel?

De smeekbede van Conte om versterking krijgt misschien straks toch gehoor. Sportief directeur Beppe Marotta loopt de opties af. Een naam die opduikt op een van de lijstjes, zo wordt binnen Inter bevestigd, is die van Mertens. Het hoeft niet te verbazen.

Antonio Conte.
Photo News Antonio Conte.

Conte komt altijd uit bij spelers die hij in het verleden al eens heeft proberen binnenhalen: Lukaku, Suárez, Dzeko,... Drie jaar geleden probeerde de Italiaanse coach, toen nog in dienst van Chelsea, hem naar Londen te halen. Mertens besliste uiteindelijk om bij Napoli te blijven en tekende een nieuwe overeenkomst.

Mertens is straks einde contract bij zijn club. In januari kan hij in principe al elders tekenen met het oog volgend seizoen. Napoli wil hem graag langer vastleggen, maar niet tegen om het even welke prijs. Zijn excentrieke voorzitter Aurelio De Laurentiis wil dat hij, gezien zijn leeftijd, inlevert. Momenteel verdient hij circa vier miljoen euro netto.

Photo News

Volgens de ‘Corriere’ en ‘Gazzetta dello Sport’ kan Mertens straks in Milaan 6 miljoen euro gaan verdienen, maar dat wordt ontkend. De echte gesprekken zijn nog niet opgestart, klinkt het bij Inter. Eerst moeten de slaagkansen worden afgewogen. Bovendien keert Alexis Sánchez, huurling van Man United, in januari terug uit blessure. Is Mertens, die 33 wordt, al een zware investering waard in de volgende transferperiode?

Voor volgend seizoen heeft Inter ook Vertonghen op een lijst van mogelijke opties staan. De Rode Duivel is einde contract in juni. 

Jan Vertonghen.
REUTERS Jan Vertonghen.4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Ronny Popelier

  Rombouts, is toch niet zo erg, Romelu wandeld volgens u, maar kijk dan nog scoort Romelu Lukaku. Soms vergeten of weten sommigen niet dat een speler zijn taak opgedragen krijgt van zijn trainer. Het mag wel eens stoppen met al die onnozele kritiek op Romelu Lukaku.

 • Rudy Jacobs

  hopelijkgebruik dries zen verstand en blijft hij bij napoli,en als ze hem geen verlengenis geven openbaar maken dat hij niet mag en kan blijven,en zeker niet voor een andere italiaanse ploeg spelen of je wordt totaal afgemaakt

 • iwan Rombouts

  Lukaku loopt al in de weg bij de Rode Duivels, Mertens gaat echt niet tekenen bij een ploeg waar Lukaku elke week in de spits wandelt.

 • Carlos Simonis

  Conte wilt gewoon een topelftal kopen, waar iedere trainer goed voor de dag kan komen. Alleen speelt hij altijd laf en verdedigend voetbal, iedereen is verplicht mee te verdedigen, en bij balverlies tegenstander snel op de counter spelen. Het oude Italiaanse catonaccio voetbal, wat vaak niet om aan te zien is. Dries is snel, vandaar ook zijn keuze om balbezit snel naar voren te rennen. Verschrikkelijk.