Ook Romelu Lukaku steunt de hulpverleners: Rode Duivel doneert 100.000 euro aan Milanees ziekenhuis

Romelu Lukaku heeft zijn groot hart getoond. De Rode Duivel schenkt 100.000 euro aan een ziekenhuis in Milaan. Zo probeert hij z'n steentje bij te dragen in de strijd tegen het coronavirus. 

Romelu Lukaku (26) en zijn Inter-ploegmakkers zitten momenteel al tien dagen in quarantaine. De Rode Duivel ziet van dichtbij welke schade het virus kan aanrichten. Daarom geeft hij de hulpverleners een financieel duwtje in de rug. “In deze moeilijke tijden moeten we samenwerken en thuisblijven. Italië is een fantastisch land dat héél veel goede dingen heeft gedaan voor mij en mijn familie. Daarom wil ik jullie bedanken door 100.000 euro te doneren aan het San Raffaele-ziekenhuis in Milaan”, liet Lukaku weten op de Twitterpagina van Inter. Daarnaast roept hij anderen op om hetzelfde te doen voor de getroffen gebieden. 

REUTERS/Twitter

Een geweldig gebaar van Lukaku, die uiteraard goed zijn boterham verdient in de Laars. Volgens de Italiaanse sportkrant La Gazzetta dello Sport strijkt hij jaarlijks een nettoloon van zo’n 7,5 miljoen euro op bij Inter. Dat bedrag met prestatiegerichte bonussen kan zelfs oplopen tot 9 miljoen euro. Lukaku is daarmee met voorsprong de grootverdiener bij de club uit Milaan. 

‘t Is overigens niet de eerste keer dat ‘Big Rom’ toont dat hij het hart op de juiste plaats heeft. Zo deelde hij vorig jaar 5.000 tickets uit aan het goeie doel voor een wedstrijd van de Rode Duivels. 
25 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Karel Van Beeck

  Je doet het of je doet het niet. En hij doet het. Chapeau Romelu!

 • mario schelfthout

  Laat dit ook een voorbeeld zijn voor onze vele politici die ook meer dan een gemiddeld loon krijgen uitbetaald.Ok, er wordt voor de vele gedupeerden een tegemoetkoming voorzien uit de staatskas maar hebben al die slachtoffers van deze maatregels , die echt wel nodig zijn, niet mee die kas gevuld? Tast ook eens in eigen zak waarde politici want ik denk niet dat Big Rom de clubkas van Inter ingedoken is!

 • victor vandesande

  Zeer mooie geste uiteraard , maar toch even relativeren : dat is nog geen week loon voor hem....

 • LAFLERE GEERT

  Een rode duivel met een groot hart. Prachtig!

 • dirk govaerts

  een mooi gebaar , en ik hoop dat zijn gebaar bij al die veel te dikbetaalde sporters de ogen openen..het virus maakt geen onderscheid tussen de bankrekening . Sporters die meer dan 1 miljoen op een paar jaar verdienen kunnen echt wel een deel missen nu en zo bijdrage aan het in stand houden van onze gezondheidszorg . Wie volgt en laat de rijke belgen zo een trend zetten