Ook analist Gilles De Bilde onder de indruk van Lukaku, die in Italiaanse pers nieuwe bijnaam krijgt

REUTERS
Brescia
BRE
Brescia BRE
1
2
Internazionale INT
INT
Internazionale
De perfecte krul. Naar binnen snijden en keihard uithalen met links van net buiten de zestien. ‘Big Rom’ scoorde op Brescia zijn zevende in tien competitiematchen voor Inter. Meteen zijn mooiste ook. Ook Gilles De Bilde, huisanalist voor VTM Nieuws, is onder de indruk van Lukaku. “Hij doet het verschrikkelijk goed.” 

Een treffer die op het juiste moment kwam. De Nerazzurri kreunden in Noord-Italië. Terwijl doelman Handanovic zich tot uitblinker kroonde, gaf Lukaku (26) zijn team voorbij het uur weer even ademruimte. Sinds hij van een sluimerend rug- en quadricepsletsel verlost is, vliegen de ballen er vlotter in en is hij ook scherper in de combinatie. Een spits gemaakt voor het voetbal van Antonio Conte. Drie goals in vier matchen. Twee tegen Sassuolo, de vijftiende in de rangschikking. Eén tegen Parma, achtste in de Serie A. En nu één tegen Brescia, de nummer achttien, die op basis van de tweede helft echt wel meer had verdiend.

Tegen wie hij ze in het mandje ligt, maakt voor hem weinig uit. Voor Lukaku tellen ze allemaal. Ronaldo, de Braziliaan, scoorde er in zijn eerste tien voor Inter in de Italiaanse topklasse nog één meer. Een klasse apart. Lukaku’s binnenkomer is – toch in de cijfers – vergelijkbaar met die van Cristiano Ronaldo vorig seizoen bij Juventus. Ook zeven in tien. De Portugees opende zijn boeken tegen Sassuolo (2x), Frosinone, Genoa, Udinese en Empoli (2x), allemaal clubs die uiteindelijk zouden degraderen of in de onderste helft van de stand eindigden.

'Lukiller', staat er op de cover van de Corriere dello Sport.
Corriere dello Sport 'Lukiller', staat er op de cover van de Corriere dello Sport.
En ook op de voorpagina van La Gazzetta dello Sport staat onze landgenoot in het groot naast Lautaro Martinez.
La Gazzetta dello Sport En ook op de voorpagina van La Gazzetta dello Sport staat onze landgenoot in het groot naast Lautaro Martinez.

Dankzij deze uitzege is Inter voorlopig weer leider in de Serie A. Lautaro Martinez, spitsbroer van Lukaku, had met een afgeweken schot de score geopend. Na een owngoal van Skriniar bibberde Inter naar het laatste fluitsignaal. Mario Balotelli en co. bleven tevergeefs aan de deur kloppen. In het slot wisselde Conte een moegestreden Lukaku. 

REUTERS
REUTERS
REUTERS
EPA
AP