Officieel: Gennaro Gattuso volgt Carlo Ancelotti op als coach van Napoli

AP
Gennaro Gattuso (41) is de nieuwe coach van Napoli. De ploeg van Rode Duivel Dries Mertens zette Carlo Ancelotti (60) gisteravond aan de deur ondanks een 4-0-zege tegen Racing Genk én overwintering in de Champions League. 

La Gazzetta dello Sport wist het deze morgen al: Napoli-voorzitter De Laurentiis was al even in gesprek met een opvolger en Gennaro Gattuso komt aan het roer van de ploeg. Dat is nu ook bevestigd door Napoli op het Twitteraccount van de club. “We gaan hard werken om punten goed te maken en uit deze moeilijke situatie te komen”, laat Gattuso optekenen. Ook De Laurentiis heet de opvolger van Ancelotti welkom op sociale media. “Benvenuto Rino!”, schrijft hij.

Het is een opvallende trainerswissel, want Gattuso was als speler nog één van de steunpilaren van het AC Milan van... Ancelotti. “Rino is als een broer voor mij”, liet Ancelotti enkele dagen geleden nog optekenen.

Volgens La Gazzetta zou Gattuso een contract tot eind juni krijgt en hiermee 750.000 euro opstrijken. Als de 41-jarige Italiaan bij de eerste vier eindigt en hiermee Champions League voor volgend seizoen veiligstelt, wordt zijn contract met twee jaar verlengd en zijn loon tot 1,5 miljoen euro per jaar opgetrokken. 

Ancelotti gisteravond ontslagen

“Napoli heeft besloten om de benoeming van de heer Carlo Ancelotti als manager te beëindigen”, viel er gisteravond te lezen op de Twitterpagina van Napoli. “De club, haar voorzitter Aurelio De Laurentiis en Carlo Ancelotti gaan met wederzijds respect uit elkaar.” 

Napoli kon zijn voorbije zeven competitiewedstrijden niet winnen en staat op een teleurstellende zevende plaats in de Serie A. Dat, en de strubbelingen van de voorbije weken met de flamboyante voorzitter Aurelio De Laurentiis, kosten hem nu zijn job. Ancelotti was sinds 1 juli 2018 aan de slag in de Italiaanse stad. 

Ancelotti en Gattuso zes jaar geleden bij AC Milan.
BELGA Ancelotti en Gattuso zes jaar geleden bij AC Milan.
Photo News5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Nico Dakman

  Andre, hier is meer aan de hand met de problemen met de spelers .. ze gaan een ervaren trainer vervangen door iemand dat nog niets bewezen heeft; Wat een klungel die voorzitter, volgend jaar is het in de tweede kolom als hij zo verder doet!

 • André Van der Poorten

  Zevende in Italië , kun je nagaan wat Genk waard is met heel onze competitie inbegrepen !

 • dave hosten

  Zal blij zijn van die zot van een voorzitter vanaf te zijn....met genoeg geld op pensioen

 • jean petermans

  Nooit gesnapt wat Napoli bezielde om Ancelotti binnen te halen, zooo onnapels.

 • Pol Van Gils

  Belgische bond, wakker worden!!! Anders gaan we het EK niet winnen. Martinez buiten Ancelotti binnen!!!