Niet enkel Nainggolan, ook Praet bovenaan wenslijst Inter

AFP
Inter Milaan speelt volgend seizoen Champions League en wil daarom zijn middenveld versterken. Eén ex- en één bijna-Rode Duivel staan bovenaan de lijst: Radja Nainggolan (30) en Dennis Praet (24).

Inter Milaan weet van geen ophouden. Op verzoek van coach ­Luciano Spaletti (ex-AS Roma) heeft het andermaal zijn zinnen gezet op Nainggolan. Volgens La Gazzetta dello Sport was er al contact met zijn makelaar. Een jaar geleden, toen Spaletti Roma inruilde voor Inter, stond hij er ook al hoog op het verlanglijstje.

Spaletti volhardt evenwel: als coach van AS Roma speelde hij Nainggolan twee seizoenen terug uit als ‘trequartista’, in de rug van diepe spits Dzeko. Radja scoorde toen elf keer in de Serie A. "Radja heeft me bij Roma veel gegeven", zei de coach in het verleden. (lees onder de foto verder)

Photo News

Ook Praet op de radar

Nainggolan staat niet te springen om de club te verlaten – hij is gelukkig in Rome. De vraag is evenwel: is sportief directeur Monchi bereid om Nainggolan, die in juli nog zijn contract verlengde tot 2020, te verkopen aan een rechtstreekse concurrent voor de CL-tickets? Of valt de keuze zoals verwacht op Kevin Strootman, om met die miljoenen weet te voldoen aan de Financial Fair Play? Roma zou voor 30 juni opnieuw een sleutelpion van de hand ­moeten doen, zoals dat ook in het verleden met Pjanic (Juventus) en Salah (Liverpool) het geval was. Een pijnlijk gevolg van de hoge loonlast bij de Romeinen.

Ook Praet staat ergens ­bovenaan de wenslijst van Inter. In tegenstelling tot verschillende berichten in Italië (‘Praet is rond met Juventus’) is er nog geen beslissing over zijn toekomst. Juventus is geïnteresseerd en charmeert Praet ook.

Maar Inter dringt minstens even hard aan. Niet onbelangrijk: Inter onderhoudt goede banden met de bestuurstop van Sampdoria. Aangezien de afkoopclausule (26 miljoen euro) enkel geactiveerd kan worden als een club in één keer het volledige bedrag betaalt, zal er onderhandeld moeten worden over de prijs. De relaties op clubniveau zullen dus mogelijk doorslaggevend zijn.

Photo News29 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • kevin pina

  @christian Goethals, het zijn vooral Barça supporters die dat beamen. Het was al een heel pak minder toen Xavi vertrok. Nu ook Iniesta weg is, zal het voor Messi nog heel wat minder zijn. Krijgt het bij zijn nationale ploeg ook niet geklaard. Dan zijn er anderen die al veel meer bewezen hebben...

 • Christiaan Goethals

  @Jos driesen. Messi is nu de beste speler op deze wereld, vele echte voetbalkenners zullen dit beamen. Radja is een goede maar een voetballer met beperkingen, inzet en een goede sliding zijn niet voldoende, men moet meer kunnen dan dat. Radja is wel in bepaalde omstandigheden goed bruikbaar, hier gaat Martinez volledig in de fout.

 • Marnix Malone

  Wat zijn we toch een trots volkje - sic.

 • ETIENNE BOECKX

  Dat Radja niet mee mag heeft duidelijk met het voetbal technisch of zelfs tactisch aspect van de speler niets te maken ! Volgens mij speelt veel meer de mentaliteit van de speler en zijn inpassingsrol in de ploeg een belangrijk gegeven ! Wat wel duidelijk is, is dat beiden het achterste van hun tong niet etaleren !

 • Jos driesen

  Dirk tuysmans ik lees veel reacties van u! Gij kent ook maar ene speler en das Messi!? Da zegt ook genoeg over uw voetbalkennis! Radja moet er altijd bij zijn een speler met zulke kwaliteiten en tenminste met ziel speelt. En moet radja een voorbeeld zijn voor de jeugd? Begint is eerst naar ullie eigen te kijken zoals da artikeltje van gisteren hier op da tornooike! En dan noemen ze radja ne marginale omdat hem tattoos heeft en rookt en drinkt. Arm België

Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00