Napels tot diep in de nacht het totale delirium nabij: Mertens en co door 10.000 tifosi als helden ontvangen

rv
Onwezenlijke beelden in Napels vannacht. Na de stuntzege bij aartsrivaal Juventus (0-1), waardoor Napoli nog maar één puntje achterstaat op de Oude Dame, was het delirium tot héél diep in de Napolitaanse nacht compleet.

Terwijl er in het centrum feestgedruis losbarstte en vuurwerk afgeschoten werd, trokken 10.000 tifosi richting de luchthaven van Capodichino om de spelers op te wachten. Hun wagens lieten ze gewoon in rij achter op de ring, waarna ze massaal te voet hun weg verder zetten richting luchthaven. Daar steeg om kwart voor drie een luide schreeuw op, toen het vliegtuig van Mertens en co een kwartier later dan voorzien voet aan grond zette.  

Om tien na drie bevond de bus van de 'Partenopei' zich in een ongeziene nachtelijke mensenzee. Bijna een uur lang stond de bus stil - onmogelijk om te vertrekken. De spelers dansten en zongen dan maar mee met de tifosi. De man die naast de immens populaire trainer Sarri het meest gesolliciteerd werd voor een selfie, was gewezen Genk-verdediger Kalidou Koulibaly die zich met een kopbalgoal in minuut 90 kroonde tot de onverwachte matchwinnaar. 'San Koulibaly', de heilige Kalidou. Alsof hij even Maradona of Careca was - twee illustere ex-spelers uit de periode dat Napoli zijn laatste scudetto vierde in 1990. Je mag er niet aan denken wat er zich straks in Napels zou afspelen als ze nog eens landskampioen worden. Pas even na vier uur keerde de rust rond de luchthaven terug toen de bus vertrokken was richting thuisbasis Castel Volturno, waar de spelers ook opgewacht werden door honderden supporters om ze goeienacht te wensen. Of beter, goeiemorgen.

Dit weekend staan er voor Inter en zeker Juve zware verplaatsingen op het menu: Juventus bij Inter (vijfde), terwijl Napoli opnieuw uitspeelt bij Fiorentina (negende). Dan is er Juventus - Bologna en Napoli - Torino en op de voorlaatste slotspeeldag ook moeilijke uitwedstrijden voor de twee: AS Roma - Juventus en Sampdoria - Napoli. Op de slotspeeldag ontmoet Juventus thuis Hellas Verona en ontvangt Napoli Crotone. Spanning troef in de Serie A.

Fans van Napoli in het Allianz Stadium in Turijn.
AFP Fans van Napoli in het Allianz Stadium in Turijn.
AFP
Koulibaly knikt binnen.
Photo News Koulibaly knikt binnen.
Photo News9 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Dany Duivejonk

  Geef ze brood en spelen en ze vergeten hun eigen zielig leventje ... perfect voorbeeld.

 • jeroen bastiaensens

  Oooh feestje gemist. Dju

 • Kim Scheerlinck-Van Rossen

  Knuffel nodig Karel?

 • Christiaan Goethals

  Waar jij wakker van ligt, Karel.

 • Ingrid Vantroostenberghe

  Man man toch en dat voor zielige ballenshotterkes. Geeft daar toch al die aandacht niet aan. Heeft niks met sport te maken maar is pure business

Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00