Nainggolan deelt moederclub Inter tik uit: “Ik werd hier behandeld als middelmatige speler”

Radja Nainggolan
REUTERS Radja Nainggolan
Radja Nainggolan (31) slaat terug. De middenvelder van Cagliari scoorde gisteren met een licht afgeweken knal tegen zijn moederclub Inter. Een doelpunt dat de ‘Nerazzurri’ de overwinning kostte. Na het 1-1-gelijkspel pakte ‘Il Ninja’ uit met een rake opmerking. 
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Slechts één van zijn vijftig doelpunten die Radja Nainggolan in de Serie A en Europese competities samen scoorde, maakte hij van in de kleine rechthoek. Eenentwintig, net niet de helft, knalde hij van buiten de zestien tegen de touwen. Juichen deed hij niet op San Siro - respect voor zijn broodheer.

Toch moet hij zich hebben verkneukeld. Radja, zo gaf hij zelf kort na zijn uitleenbeurt aan, was uit op revanche. Te snel afgeschreven door de directie van Inter, zo vond hijzelf, daarbij niet geholpen door zijn stommiteiten. Net tegen de Nerazzurri maakte hij er vijf op vijf van.

Zijn vijfde goal van het seizoen, naast vijf assists, zijn vijfde van buiten de rechthoek. Eén op acht van die raketten eindigt dit seizoen tegen de touwen. De hak van Bastano hielp hem. Zijn afgeweken uithaal verdween via de paal kansloos naast Handanovic. Een pijnlijk doelpunt voor Inter.

“Ik heb heel veel respect voor de fans van Inter en heel wat van mijn oude ploegmaats”, zei de huurling. “Ik had het gevoel dat ik hier altijd als een middelmatige speler ben behandeld. En dat ben ik niet. Aan de ene kant ben ik blij. Aan de andere niet. Wie weet wat mijn toekomst inhoudt? Ik zelf alvast niet.”

Photo News

De challenger van Juventus in de titelstrijd verloor het helemaal in het slot. Lautaro, spitsbroeder van Lukaku, niet in het minst. Nadat hij een fout niet meekreeg, duwde ref Manganiello hem eerst de gele kaart onder de neus. Vervolgens bleef de Argentijn mopperen. Manganiello had aan een woord genoeg om rood te trekken. Lautaro koelde op weg naar de kleedkamer zijn woede op enkele glazen panelen. Wit van woede. Helemaal het noorden kwijt.

Frustraties bij Lukaku

Terwijl Romelu Lukaku na het laatste fluitsignaal nederig het hoofd boog, gingen ook coach Antonio Conte en invallerskeeper Tommasso Berni verhaal halen bij de ref. Een begeleider van Inter hield een woeste coach op genoeg afstand van Manganiello. Berni ging wel in het boekje. Rode kaart na het laatste fluitsignaal. Niet fraai om te zien: Inter verloor zondagmiddag zijn waardigheid. Maskers vielen af.

Het merendeel van de spelers en trainer weigerden alle commentaar na de match. Enkel doelman en aanvoerder Samir Handanovic reageerde voor de televisiecamera’s

kort: “We verloren geen punten door de ref. We waren alleen gefrustreerd dat onze aanvallers onvoldoende vrijschoppen kregen in tegenstelling tot die van Cagliari.” De raket van Radja, de implosie en vervolgens de radiostilte. Inter stuurde nadien de wereld in dat Conte zich te slap voelde om iets te zeggen. Hartritmestoornis. Zich te vaak opgejaagd.

Inter verloor in de laatste zeven wedstrijden tien punten - allemaal gelijke spelen. ‘Big Rom’ kwam zelden in scoringspositie. Na een knappe ren van aan de middenlijn besloot hij een meter voorlangs. In de Serie A wacht hij nu drie matchen op een doelpunt.

Een beeld tekenend voor Inter. De frustratie in het slot. Zondagavond ebde die wat weg, want Napoli haalde het met 2-1 van Juventus en hield Inter in de titelkoers.

Photo News6 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Carlos Simonis

  Nainggolan is ook een middelmatige speler, die het vooral van het keihard werken moet hebben. Daar is niks mis mee, alleen denkt deze mijnheer dat hij een topvoietballer is. Van hem passen er 13 in een dozijn. Vreemd, als een middelmatige voetballer scoort tegen hun oude club, dan denken ze vaak dat ze wereldtop zijn....

 • Els Martin

  Goed ingeschat dus

 • Mike Vanderkerken

  Niet alleen middelmatig maar enorm arrogant ook, niet de meest aangename mens. Maar hij heeft wel een enorm ego, daar is hij dan ook erg goed in.

 • françois troch

  Tik uit , hij wandelt rond op het plein en maakt een Lucky goal

 • Roger Deprez

  Nog altijd ziet Martinez niet want een waarde volle speler hij is die ze altijd kunnen gebruiken bij de duivels als ze verder gaan dan de reeksen vanaf dan heeft men spelers nodig waarmee men naar de oorlog kan gaat bij manier van spreken en de selectie nu heeft dat veel te weinig. Voetbal is niet alleen technisch goed zijn maar ook de nodige grinta hebben en ninja heeft dat zonder twijfel.