Mpoku scoort meteen bij debuut, ook Mertens aan het kanon

AFP
Paul-José Mpoku heeft een opvallend debuut gemaakt bij zijn nieuwe club Cagliari. De ex-speler van Standard mocht tegen het Roma van Radja Nainggolan een half uurtje meedoen en daarin kwam hij al meteen tot scoren. Het bracht Cagliari echter geen punten op omdat Roma nog met 1-2 won. Dries Mertens heeft er dan weer mee voor gezorgd dat Napoli in het spoor van datzelfde Roma blijft. De vinnige Rode Duivel zette met een gekruist schot zijn club op weg naar een 3-1-overwinning tegen Udinese.

Op het uur mocht Paul-José Mpoku zijn opwachting maken en gretig was hij wel. De aanvallend ingestelde middenvelder eiste meteen alle stilstaande fases op en was zelfs ook beslissend. Diep in de blessuretijd, toen de wedstrijd al gespeeld was, knikkerde Mpoku het leer met zijn fameus kapsel tegen de netten. Het had zelfs nog mooier kunnen zijn, maar ploegmakker Cop knalde de assist van Mpoku over. Ljajic en Paredes zorgden met een doelpunt voor de drie punten zodat Roma op zeven punten van leider Juventus volgt.

Scorende Mertens
Na acht minuten zat Dries Mertens al aan het kanon voor zijn club uit Napels. De Leuvenaar troefde iedereen af op snelheid en zorgde  met een prima gekruist schot voor de vroege 1-0. Het zal de Rode Duivel deugd doen, want het is nog maar zijn tweede doelpunt van het seizoen in de Serie A. Gabbadiani zette even daarna Napoli op rozen, maar Cyril Théréau (in een ver verleden nog een Carolo) deed nog voor de rust iets terug: 2-1. Na de koffie was de Fransman minder tevreden nadat hij een vrije trap prompt in eigen doel verlengde. Het bleef bij 3-1 waardoor Napoli op een derde plaats op vier punten van Roma volgt in het klassement.

AFP
AFP
EPA